TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Παστιτσομπούρεκο

Ιούλ 2, 2017
in Μαγειρική
Παστιτσομπούρεκο
Share on FacebookShare on Twitter

Είμαι της άποψης ότι και το ομορφότερο φαγάκι κάποια στιγμή σε κουράζει.
Την ιδέα για το σημερινό φαγάκι την πήρα από την Βασούλα.

Υλικά: 
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γραμ μακαρονάκι κοφτό
500 γραμ κιμά σπάλα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κσ πελτέ ντομάτας
1 κγ μπαχάρι τριμμένο
1/4 κγ κανέλα
αλατοπίπερο
1 ποτήρι νερό

Υλικά για την σάλτσα:
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κσ πελτέ ντομάτας
4-5 κσ ποτηράκι ελαιόλαδο
λίγο μπαχάρι τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
λίγη καστανή ζάχαρη
αλατοπίπερο
και λίγο νεράκι να βράσει η σάλτσα μας

Εκτέλεση :
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα πιέζοντας με ένα πιρούνι τον κιμά να γίνει μικρά μπαλάκια
Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας το μπαχάρι την κανέλα το αλατοπίπερο και ένα ποτήρι νερό.
χαμηλώνουμε την φωτιά να σιγοβράζει μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό.
Το σουρώνουμε και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Όταν έχει κρυώσει χτυπάμε τα ασπράδια που μας περισσεύουν από την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε το μακαρονάκι.
Μόλις είναι έτοιμος και ο κιμάς προσθέτουμε και αυτόν στην κατσαρόλα που έχουμε το μακαρονάκι.
Κάνουμε μισή δόση μπεσαμέλ και την ρίχνουμε και αυτή στην κατσαρόλα και τ’ ανακατεύουμε όλα μαζί.
Ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο κρούστας και το κόβουμε στην μέση.
Παίρνουμε 2 φύλλα που τα αλείφουμε ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο η’ αν θέλετε βούτυρο.
Βάζουμε στην μέση μια καλή ποσότητα από τα υλικά του παστίτσιου.
Κλείνουμε τις δυο πλάγιες πλευρές και ρολάρουμε το μπουρέκι μας.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα φύλλα.

Εκτέλεση για την σάλτσα :
Όταν βάλετε τα μπουρεκάκια σας στον φούρνο ετοιμάστε την σαλτσούλα για βάση στο πιάτο σας.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και την σιγοβράζεται μέχρι να δέσει και να γλυκάνει.
Σ’ αυτό το φαγάκι δεν βάζω φρέσκια ντομάτα να μην βγάζει υγρά.
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μας την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή  στο μουλτι.
Σερβίρετε τα μπουρεκάκια σας σκέτα η με μια κουτάλια σάλτσα στην βάση του πιάτου.

Βασούλα σ’ ευχαριστώ πολύ πολύ για την ιδέα!!!!
https://www.facebook.com/vasiascrazykitchen/photos/pcb.1689683674604181/1689682944604254/?type=3&theater

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Απώλεια βάρους μετά τα 40: Οι 6 κανόνες που πρέπει να τηρείτε

Απώλεια βάρους μετά τα 40: Οι 6 κανόνες που πρέπει να τηρείτε

Το σταφύλι και τα οφέλη του για την υγεία της εγκύου

Το σταφύλι και τα οφέλη του για την υγεία της εγκύου

Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε την πατάτα με τη φλούδα

Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε την πατάτα με τη φλούδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd