No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

Home Μαγειρική

Παστίτσιο

  • by konstantina
  • 5 έτη ago
Share on FacebookShare on Twitter

Παστίτσιο…

Υλικά : 

  • 1 kgr μακαρόνια Νο2
  • 1 kgr κιμά
  • 250 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καρότο ολόκληρο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 kgr ντομάτα στον τρίφτη
  • 100ml λευκό κρασί
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1,5 lt γάλα χλιαρό
  • 120 γρ βούτυρο
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 3 κρόκους
  • 3 ασπράδια
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το καρότο

Προσθέτουμε τον κιμά αφήνοντας τον να τσιγαριστεί για λίγο πριν αρχίσουμε να τον «σπάμε» σε μικρότερα κομμάτια, αρχικώς με μια σπάτουλα και στη συνέχεια χτυπώντας με έναν αυγοδάρτη ώστε να «σπάσει» σε όσο δυνατόν μικρότερα κομμάτια.

Μόλις αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα, σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Αφού εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε την ντομάτα, λίγο νερό, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου.

Αφού ετοιμαστεί ο κιμάς αφαιρούμε το μπαχάρι και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια 2-3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Τα κρυώνουμε, τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας τα με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, όταν λιώσει χωρίς όμως να κάψει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για 1 λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πάρει βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά.Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και 100 γρ. από την τριμμένη γραβιέρα .

Τέλος προσθέτουμε τους 3 κρόκους και ανακατεύουμε ξανά.

Αναμιγνύουμε τον κιμά με τα μακαρόνια, προσθέτοντας τα ασπράδια αυγών και 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα.

Τα τοποθετούμε στο ταψί πιέζοντας ελαφρώς με τις παλάμες ώστε να γίνει επίπεδη η επιφάνεια και στρώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ.

Τέλος ρίχνουμε 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα στην επιφάνεια του παστίτσιου και ραντίζουμε με μερικές σταγόνες λιωμένο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 180ο C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου.

Αφήνουμε 30-40 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας  Παύλος Παππάς.

 

  • Categories: Μαγειρική

Related Content

Βόλος: Δεύτερο τροχαίο στο ίδιο σημείο – ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

By pitsogiannisjd@gmail.com Μαΐ 8, 2025

Ταξίδι στον κόσμο του χορού από το ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» του Δ. Τρικκαίων

By Thanasis T. Μαΐ 8, 2025

Απολογισμός Περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα την Παρασκευή στην Φαρκαδόνα

By Thanasis T. Μαΐ 8, 2025

«Ασιάτης Φραγκίσκος»: Αυτός είναι ο αγαπημένος υποψήφιος Πάπας της νεολαίας

By konstantina Μαΐ 8, 2025

Μητρώο εταιρειών & εργολάβων για απεντόμωση σχολείων δημιουργεί ο Δήμος Τρικκαίων

By Thanasis T. Μαΐ 8, 2025

Κοινωνικός τουρισμός 2025: Μέχρι πότε οι αιτήσεις - Τι ισχύει για παιδιά και συζύγους

By konstantina Μαΐ 8, 2025
Back to top

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd