Παστίτσιο χωρίς ενοχές By Mairh

Παστίτσιο χωρίς ενοχές By Mairh

Υλικά:

Eiμαι από τις πρώτες που σας μίλαγα για τα φυτικά έλαια Άριστον. Τώρα ένα νέο προϊόν ήρθε να απολαμβάνουμε τα φυτικά έλαια χωρίς να μαζεύουμε θερμίδες. Eγω το δοκίμασα πριν λίγες μέρες πρώτη φορά και ενθουσιάστηκα.

Υλικά :

1 πακέτο μακαρόνια Νο2

1 κιλό κιμά σπάλα

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι τοματοπολτό

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 ποτηράκι κρασί

τυρί τριμμένο

μπαχάρι κανέλα αν σας αρέσει η γεύση τους

τα ασπράδια από τα αβγά της μπεσαμέλ

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκορδάκι. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε πιέζοντας με ένα πιρούνι μέχρι να μην υπάρχουν χοντρά κομμάτια. Σβήνουμε με το κρασάκι μας. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ντοματοχυμό και τον πελτέ ντομάτας. Το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ωρίτσα περίπου. Στον χρόνο που βράζει ο κιμάς βράζουμε και τα μακαρόνια μας. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα τους. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών ελαφρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και τ’ ανακατεύουμε. Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια μπόλικο τριμμένο τυρακι. Μετά όλο τον κιμά και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και τότε φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.

Μπεσαμέλ by mairh

Υλικά :

1 λίτρο γάλα

6 κουταλιές φυτικά έλαια άριστον την Λευκή συσκευασία

6 κουταλιές αλεύρι

4 αβγά μόνο τους κρόκους

1 κούπα γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη

μοσχοκάρυδο

αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε ελαφρώς να μην υπάρχει η μυρωδιά απ το αλεύρι. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τ’ ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Τότε το αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένοντας να πέσει λίγο η θερμοκρασία χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το τυρί το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε ελαφριά και τα ρίχνουμε πάνω από το παστίτσιο μας! Αν θέλετε να γυαλίζει η κρέμα σας μπορείτε να ρίξετε από πάνω μερικά μικρά κυβάκια βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδαλό χρώμα η κρέμα μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).