TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Παστίτσιο χωρίς ενοχές By Mairh

Ιούλ 8, 2017
in Μαγειρική
Παστίτσιο  χωρίς ενοχές By Mairh
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά:

Eiμαι από τις πρώτες που σας μίλαγα για τα φυτικά έλαια Άριστον. Τώρα ένα νέο προϊόν ήρθε να απολαμβάνουμε τα φυτικά έλαια χωρίς να μαζεύουμε θερμίδες. Eγω το δοκίμασα πριν λίγες μέρες πρώτη φορά και ενθουσιάστηκα.

Υλικά :

1 πακέτο μακαρόνια Νο2

1 κιλό κιμά σπάλα

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι τοματοπολτό

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 ποτηράκι κρασί

τυρί τριμμένο

μπαχάρι κανέλα αν σας αρέσει η γεύση τους

τα ασπράδια από τα αβγά της μπεσαμέλ

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκορδάκι. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε πιέζοντας με ένα πιρούνι μέχρι να μην υπάρχουν χοντρά κομμάτια. Σβήνουμε με το κρασάκι μας. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ντοματοχυμό και τον πελτέ ντομάτας. Το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ωρίτσα περίπου. Στον χρόνο που βράζει ο κιμάς βράζουμε και τα μακαρόνια μας. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα τους. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών ελαφρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και τ’ ανακατεύουμε. Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια μπόλικο τριμμένο τυρακι. Μετά όλο τον κιμά και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και τότε φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.

Μπεσαμέλ by mairh

Υλικά :

1 λίτρο γάλα

6 κουταλιές φυτικά έλαια άριστον την Λευκή συσκευασία

6 κουταλιές αλεύρι

4 αβγά μόνο τους κρόκους

1 κούπα γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη

μοσχοκάρυδο

αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε ελαφρώς να μην υπάρχει η μυρωδιά απ το αλεύρι. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τ’ ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Τότε το αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένοντας να πέσει λίγο η θερμοκρασία χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το τυρί το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε ελαφριά και τα ρίχνουμε πάνω από το παστίτσιο μας! Αν θέλετε να γυαλίζει η κρέμα σας μπορείτε να ρίξετε από πάνω μερικά μικρά κυβάκια βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδαλό χρώμα η κρέμα μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Ροδακινόπιτα σιροπιαστή
Μαγειρική

Ροδακινόπιτα σιροπιαστή

Ιούλ 3, 2025
Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)

Ιούλ 2, 2025
Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι
Μαγειρική

Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι

Ιούλ 1, 2025
Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Next Post
Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά: Πώς συνδέονται με το Πάρκινσον

Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά: Πώς συνδέονται με το Πάρκινσον

Στρες: Πώς θα αντιστρέψετε τις επιπτώσεις του στον οργανισμό

Στρες: Πώς θα αντιστρέψετε τις επιπτώσεις του στον οργανισμό

Με αυτή τη γυμναστική της τελευταίας στιγμής καις 500 θερμίδες σε 45 λεπτά

Με αυτή τη γυμναστική της τελευταίας στιγμής καις 500 θερμίδες σε 45 λεπτά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd