Παστελάκι σε 10 λεπτά

Νηστίσιμο …
Είναι σκληρό σαν του εμπορίου και δεν μαλακώνει όσες μέρες κ να το έχετε…

Υλικά

1 κούπα σουσάμι
1 κούπα αμύγδαλα
1/2 κούπα του νες καφέ ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας μελακι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικο σκεύος καβουρδιζουμε το σουσάμι και τα αμύγδαλα στο φούρνο. Μόλις ψηθούν τα αμύγδαλα τα ρίχνουμε μέσα στο σουσάμι μετά ρίχνουμε και την ζάχαρη και το μέλι.

Ανακατεύουμε 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, τα στρώνουμε σε λαδόκολλα. Βάζουμε άλλη μια λαδόκολλα από πάνω και το πλάθουμε με τον πλάστη μας με γρήγορες κινήσεις πριν στεγνώσει, όσο ψηλό θέλουμε εμείς.  Το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγουμε με μεμβράνη.

Βγαίνουν 25 μέτρια τεμ. .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.