Παστάκια by mairh

Υλικά για 16 παστάκια…

Υλικά για το παντεσπάνι:

6 αυγά

6 κουτ.σούπας ζάχαρη

6 κουτ.σούπας αλεύρι

4 κουτ.σούπας κακάο

4 κουτ.σούπας σπορέλαιο

1 βανίλια

2 κ.γ. κοφτά μπέικιν

Υλικά για το σιρόπι :

300 γρ.ζάχαρη

350 γρ.νερό

1 βανίλια

2 κ.σ. κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας(προαιρετικά)

1κ.γ. χυμό από λεμόνι ή μια κ.σ. γλυκόζη(ότι έχετε)

Εκτέλεση για το παντεσπάνι:

Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά. Ρίχνω και τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο.Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μείγμα των αυγών με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους. Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 25χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(αν βάλω) Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.

Υλικά για τη λευκή κρέμα :

(Εδώ έκανα μια δική μου αλλαγή γιατί μου αρέσει περισσότερο αυτή η φυτική σαντιγί )

1 φυτική σαντιγί (κρύα)του ενος λίτρου εχω φώτο για την σαντιγί

1 κουτάκι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)

1 βανίλια

Εκτέλεση για την λευκή κρέμα :

Χτυπάω την σαντιγί, προσθέτω το ζαχαρούχο και τη βανίλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.

Υλικά για τη γκαναζ σοκολάτας :

200 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)

200γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)

1 κ.σ. μέλι ή γλυκόζη

Εκτέλεση για τη γκανάζ σοκολάτας :

Βράζω το γάλα,το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτω και το μέλι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή για να κάνω ατομικά παστάκια κόβω στο μέγεθος του ποτηριού που θέλω να κάνω το παστάκι μου και βάζω την κρέμα και από πάνω την σοκολάτα

Σημ:Ο στολισμός είναι στην δίκη σας φαντασία….

Μια παραλλαγή της ΠΑΣΤΑΣ ΤΑΨΙΟΥ της Σόφη Τσιώπου. Σοφάκι μου σ’ ευχαριστώ πολύ!!!!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).