Πάστα ταψιού μερέντα

ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕΡΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΥΨΕΙΣ …

Την συνταγή την είδα από την φίλη μου Sophia Gazi που την ανέβασε εχθές στην ομάδα Χρυσοχέρες  με μια μικρή αλλαγή από έμενα που πρόσθεσα μια κουτάλια σούπας μερεντα με στεβια και 7 σταγόνες άρωμα φουντουκιού αντί ζάχαρης στην κρέμα.  Έγινε σαν φερερο.  Η συνταγή η κανονική ακολουθεί παρακάτω.

Πάστα ταψιού χωρίς τύψεις

(Στρογγυλή φόρμα 26εκ)

Παντεσπάνι:

2 ασπράδια σε μαρέγκα

2 κρόκους

2 κ.σ. κακάο

2 κ.σ. λάδι καρύδας

2 κ.σ. γιαούρτι 2%

6 κ.σ. ζάχαρη καρύδας η στεβια

2 κ.σ. γάλα σε σκόνη

1 φακελάκι μαγια

Σιρόπι

Μισή κούπα σιρόπι αγαύης αραιωμένο με 5 κς ζεστό νερό!

Κρέμα :

1 κουτί φυτική κρέμα

100 γρ. φρέσκο γάλα ελαφρύ

2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

Επικάλυψη :

2 κουβερτούρες ή 6 σοκολάτες (60γρ) με στέβια

150 γρ φρέσκο γάλα ελαφρύ

Για το παντεσπάνι χτυπάμε όλα τα υλικά με σύρμα και τα ενσωματώσουμε με τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις και ψήνουμε στους 180 αέρα μέχρι να ροδίσει. Σιροπιάζουμε ζεστό μόλις το βγάλουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε τα υλικά της κρέμας στο μίξερ και τα βάζουμε από πάνω με τσέρκι πάντα και παγώνουμε.  Αφού Παγώσει λιώνουμε τη κουβερτούρα στο ζεστό γάλα και καλύπτουμε. Αφήνουμε πάλι να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι από την Έλενα Γιαννακα΄.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.