TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 19, 2017
in Μαγειρική
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Share on FacebookShare on Twitter

Μία καταπληκτική πάστα καραμέλα-σοκολάτα με ότι περίσσεψε από το Πάσχα φτιαχμένη από την φίλη μας Έφη.

Βγήκε πραγματικό εξαιρετικό αυτό το γλυκό και χάρηκα πολύ. Χρόνια πολλά.Το Πάσχα πέρασε και οι περισσότερες έχουμε κουλουράκια,τσουρέκια και σοκολατένια αβγά που δεν καταναλώθηκαν. Σκέφτηκα λοιπόν να ενώσω όλα αυτά τα υλικά και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Χρησιμοποίησα μεγάλα κουλουράκια που περίσσεψαν από το Πάσχα.Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα πασχαλιάτικα σοκολατένια αβγά (σε εμάς δεν περίσσεψε πολύ και έβαλα και μία σοκολάτα γάλακτος)

ΥΛΙΚΑ :

Κουλουράκια ή μπισκότα ή τσουρέκι(εγώ είχα 7 μεγάλα,στρόγγυλα κουλουράκια)

1 ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο

300 γρ. σοκολάτα γάλακτος (μπορείτε να βάλετε ότι περίσσεψε από πασχαλιάτικα σοκολατένια αβγά)

νιφάδες σοκολάτας

400 ml κρέμα γάλακτος(μπορείτε να πάρετε και έτοιμη σαντιγύ,οπότε παραλείπετε την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη)

5 κ.σ. κοφτές άχνη ζάχαρη σιρόπι σοκολάτας εβαπoρέ γάλα(μπορούμε να βάλουμε και λίγο baileys)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Η διαδικασία είναι πολύ απλή.Θα τρίψουμε με τα χέρια τα κουλουράκια,το τσουρέκι ή τα μπισκότα μας μέσα στο σκεύος που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε.Θα ρίξουμε αρκετό γάλα,τόσο όσο να μαλακώσουν και να γίνουν μια αφράτη βάση. Το ζαχαρούχο γάλα μπορούμε να το αγοράσουμε έτοιμο καραμελωμένο απο το σούπερ-μάρκετ ή να το βράσουμε σε κατσαρόλα ή χύτρα ,αφαιρώντας πρώτα την ετικέτα. Θα λιώσουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.  Η διαδικασία αυτή, θέλει 2 κατσαρολάκια διαφορετικού μεγέθους,με το μικρότερο να χωράει και να στηρίζεται από τα χερούλια το μέσα στο μεγαλύτερο,το οποίο θα έχει νερό τόσο όσο να μην βυθίζεται σε αυτό το μικρό.Η κουβερτούρα θα πρέπει να λιώσει από τους υδρατμούς και μόνο. Στη συνέχεια θα το αφήσουμε να κρυώσει και θα το ανακατέψουμε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Σε ένα λεκανάκι θα χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη,στην αρχή στην υψηλότερη ταχύτητα και μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται γραμμές,χαμηλώνουμε και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγύ. Τώρα απλώς θα συναρμολογήσουμε το γλυκό. Η βάση θα είναι τα κουλούρια μας,θα προσθέσουμε σιρόπι σοκολάτας,στη συνέχεια μπαίνει η καραμέλα-σοκολάτα,λίγες νιφάδες σοκολάτας και τέλος η σαντιγύ με επιπλέον σιρόπι και νιφάδες σοκολάτας.

*Σημ.:Είναι πάρα πάρα πολύ νόστιμο!Σαν μια υπέροχη πάστα!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Καιρός σήμερα: Ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν αρκετές περιοχές – Σε άνοδο η θερμοκρασία

Καιρός σήμερα: Ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν αρκετές περιοχές - Σε άνοδο η θερμοκρασία

Σαν σήμερα το 1882 πέθανε ο «πατέρας» της θεωρίας περί της εξέλιξης των ειδών, Κάρολος Δαρβίνος

Σαν σήμερα το 1882 πέθανε ο «πατέρας» της θεωρίας περί της εξέλιξης των ειδών, Κάρολος Δαρβίνος

19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd