Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Μία καταπληκτική πάστα καραμέλα-σοκολάτα με ότι περίσσεψε από το Πάσχα φτιαχμένη από την φίλη μας Έφη.

Βγήκε πραγματικό εξαιρετικό αυτό το γλυκό και χάρηκα πολύ. Χρόνια πολλά.Το Πάσχα πέρασε και οι περισσότερες έχουμε κουλουράκια,τσουρέκια και σοκολατένια αβγά που δεν καταναλώθηκαν. Σκέφτηκα λοιπόν να ενώσω όλα αυτά τα υλικά και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Χρησιμοποίησα μεγάλα κουλουράκια που περίσσεψαν από το Πάσχα.Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα πασχαλιάτικα σοκολατένια αβγά (σε εμάς δεν περίσσεψε πολύ και έβαλα και μία σοκολάτα γάλακτος)

ΥΛΙΚΑ :

Κουλουράκια ή μπισκότα ή τσουρέκι(εγώ είχα 7 μεγάλα,στρόγγυλα κουλουράκια)

1 ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο

300 γρ. σοκολάτα γάλακτος (μπορείτε να βάλετε ότι περίσσεψε από πασχαλιάτικα σοκολατένια αβγά)

νιφάδες σοκολάτας

400 ml κρέμα γάλακτος(μπορείτε να πάρετε και έτοιμη σαντιγύ,οπότε παραλείπετε την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη)

5 κ.σ. κοφτές άχνη ζάχαρη σιρόπι σοκολάτας εβαπoρέ γάλα(μπορούμε να βάλουμε και λίγο baileys)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Η διαδικασία είναι πολύ απλή.Θα τρίψουμε με τα χέρια τα κουλουράκια,το τσουρέκι ή τα μπισκότα μας μέσα στο σκεύος που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε.Θα ρίξουμε αρκετό γάλα,τόσο όσο να μαλακώσουν και να γίνουν μια αφράτη βάση. Το ζαχαρούχο γάλα μπορούμε να το αγοράσουμε έτοιμο καραμελωμένο απο το σούπερ-μάρκετ ή να το βράσουμε σε κατσαρόλα ή χύτρα ,αφαιρώντας πρώτα την ετικέτα. Θα λιώσουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.  Η διαδικασία αυτή, θέλει 2 κατσαρολάκια διαφορετικού μεγέθους,με το μικρότερο να χωράει και να στηρίζεται από τα χερούλια το μέσα στο μεγαλύτερο,το οποίο θα έχει νερό τόσο όσο να μην βυθίζεται σε αυτό το μικρό.Η κουβερτούρα θα πρέπει να λιώσει από τους υδρατμούς και μόνο. Στη συνέχεια θα το αφήσουμε να κρυώσει και θα το ανακατέψουμε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Σε ένα λεκανάκι θα χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη,στην αρχή στην υψηλότερη ταχύτητα και μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται γραμμές,χαμηλώνουμε και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Τώρα απλώς θα συναρμολογήσουμε το γλυκό. Η βάση θα είναι τα κουλούρια μας,θα προσθέσουμε σιρόπι σοκολάτας,στη συνέχεια μπαίνει η καραμέλα-σοκολάτα,λίγες νιφάδες σοκολάτας και τέλος η σαντιγί με επιπλέον σιρόπι και νιφάδες σοκολάτας.

*Σημ.:Είναι πάρα πάρα πολύ νόστιμο!Σαν μια υπέροχη πάστα!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.