Πάστα φλώρα

Η καλύτερη πάστα φλώρα που φάγατε ποτέ είναι εδώ.  Με μια υπέροχη, πανεύκολη μπισκοτένια και συγχρόνως αφράτη ζύμη…


Υλικά για την βάση
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό (ή μαργαρίνη)
2 αυγά
2 βανίλιες
2 κ.γ. μπέικιν
400 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση
Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη 2 λεπτά και προσθέτω το 1 αυγό και 1 κρόκο,την βανίλια χτυπώντας άλλα 2 λεπτά.
Ανακατεύω το αλεύρι με το σιμιγδάλι,  μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνω στο μίγμα.
Κρατάω από την ζύμη ένα μέρος (100 γρ. περίπου) και απλώνω την υπόλοιπη σ’ένα ταψάκι 28 εκ.και ρίχνω από πάνω την μαρμελάδα.
Πλάθω μπαλάκια,τα πατάω να πλατύνουν γιατί φουσκώνουν και τα βάζω πάνω από την μαρμελάδα.
Με το ασπράδι από το 1 αυγό αλείφω γύρω γύρω την ζύμη και τα μπαλάκια ζύμης.
Ψήνω στους 180 40-50 λεπτά.
Αφού κρυώσει καλά,πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και κόβω σε 8 κομμάτια.
Αν κολλάει η ζύμη προσθέτω λίγο ακόμα αλευράκι.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»