TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πάστα Φλώρα

Μαΐ 5, 2018
in Μαγειρική
Πάστα Φλώρα
Share on FacebookShare on Twitter
Πάστα Φλώρα …

ΥΛΙΚΑ
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. αλάτι
130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό και ένα κρόκο
2 βανίλιες
1 βάζο μαρμελάδα της επιλογής μας (500 γρ. περίπου)
λίγη έξτρα κρυσταλλική ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι με το μπέικιν και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα και να αφρατέψει. Προσθέτω το αυγό και τον κρόκο συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Σιγά σιγά προσθέτω και το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Το ένα τρίτο από τη ζύμη την παίρνω και την κάνω ένα ρολό πάχους 3 εκ. το οποίο το τυλίγω σε μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο. Την υπόλοιπη ζύμη την απλώνω με τα δάχτυλά μου στον πάτο από μια φόρμα 25άρα με αποσπώμενα πλαϊνά. Τοποθετώ πάνω της τη μαρμελάδα μου και την απλώνω να έχει παντού το ίδιο πάχος. Βάζω το ταψάκι στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον πριν την ψήσω. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190 βαθμούς και μέχρι να κάψει κόβω τον κορμό ζύμης που μας έχει μείνει σε φέτες πάχους 5 – 8 χιλιοστών τα οποία απλώνω πάνω από τη μαρμελάδα μου. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και ψήνω για 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα το γλυκό μου. Αφαιρώ από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει και σερβίρω κόβοντας τρίγωνα κομματια.

 

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χαϊδή Δ. Δάλλα.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Next Post
Τα παιδιά που κοιμούνται νωρίς έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας στην εφηβεία

Τα παιδιά που κοιμούνται νωρίς έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας στην εφηβεία

6 Tips για υπέροχα και καλοσχηματισμένα χείλη

6 Tips για υπέροχα και καλοσχηματισμένα χείλη

Γιατί τα πατατάκια είναι τόσο εθιστικά;

Γιατί τα πατατάκια είναι τόσο εθιστικά;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd