TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πάστα ελιάς

Απρ 24, 2017
in Μαγειρική
Πάστα ελιάς
Share on FacebookShare on Twitter

Αυτός ο ευλογημένος καρπός που έθρεψε τους Έλληνες…

Υλικά : 
1 κιλό ψίχα ελιάς (Εγώ είχα καλαμών)
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κ.γ. θυμάρι
μπόλικο Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο αλάτι χοντρό
2 κ.σ. κάπαρη
Εκτέλεση :
Αν οι ελιές μας είναι σε άλμη ή ελαιόλαδο τις στραγγίζουμε καλά.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις ζυγίζουμε.
Βάζουμε στο μουλτι λίγες λίγες το ένα κιλό σε 4 δόσεις και τις πολτοποιούμε όχι πάρα πολύ να μην γίνουν κρέμα.
Κάθε φορά που βάζουμε στο μουλτι την σάρκα της ελιάς βάζουμε και λάδι, λεμόνι, και θυμάρι,
Την πολτοποιημένη ελιά την βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος.
Όταν έχουμε όλο το υλικό μας έτοιμο δοκιμάζουμε να δούμαι μήπως είναι καλό στο αλάτι όποτε δεν θα προσθέσετε αλάτι.
Τρίβετε μπόλικο πιπέρι προσθέτετε την κάπαρη ολόκληρη.
Εμένα δεν μου αρέσει να πολτοποιώ την κάπαρη και την βάζω Ολόκληρη μέσα, αν σας αρέσει λιωμένη θα την βάλετε μαζί με τις ελιές στο μουλτι.
Επίσης μπορείτε να βάλετε στο μουλτι αν θέλετε και μια σκελίδα σκόρδο.
Εγώ δεν βάζω.
Για να έχετε για πολλούς μήνες την πάστα ελιάς θα πρέπει να την βάλετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Αφού έχετε ανακατέψει όλα τα υλικά μαζί βάζετε την πάστα μέχρι τα χείλια του βάζου και τα σκεπάζετε με το ζεστό καπάκι.
Εγώ τα αποθηκεύω με το καπάκι προς τα κάτω στο ψυγείο.
Όταν ανοίγετε ένα βαζάκι θα πρέπει όταν το βάλετε πάλι ανοιγμένο στο ψυγείο να ρίχνετε μια κ.σ. σπορέλαιο πάνω από την πάστα.
Ένας νόστιμος τρόπος να φάτε την πάστα ελιάς είναι να τρίψετε μια φέτα ψωμιού με λίγο σκορδάκι και να την βάλετε για λίγα λεπτά στην τοστιέρα σας.
Αν ρίξετε και λίγη φετούλα με Ριγανίτσα, μετά το ψήσιμο τότε έχετε μια τέλεια γεύση.

 

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Next Post
Τροφές με πολλά λιπαρά & υδατάνθρακες που αδυνατίζουν

Τροφές με πολλά λιπαρά & υδατάνθρακες που αδυνατίζουν

Η Ελλάδα τρίτη παγκοσμίως σε ποσοστό καπνιστριών

Η Ελλάδα τρίτη παγκοσμίως σε ποσοστό καπνιστριών

Ενα ελληνικό χωριό σαν καρτ ποστάλ

Ενα ελληνικό χωριό σαν καρτ ποστάλ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd