TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πασχαλινά κουλουράκια

Μαΐ 2, 2024
in Μαγειρική
Πασχαλινά κουλουράκια
Share on FacebookShare on Twitter

Πασχαλινά κουλουράκια

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. φυτίνη

500 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

3 βανίλιες

μισό κρασοπότηρο κονιάκ

1 ποτήρι του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

ξύσμα από 1 μεγάλο ή 2 μικρότερα πορτοκάλια

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα σκόνη

ένα φακελάκι μπεϊκιν παουντερ

ενάμιση κιλό αλεύρι Αλατίνη για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τη φυτίνη να αφρατέψει λίγο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, να γίνει αφράτο-αφράτο και άσπρο το μείγμα. Ρίχνουμε τα αυγα ένα-ένα. Μέτα βάζουμε τις βανίλιες, το κονιάκ, το πορτοκάλι με το ξύσμα, το μπεϊκιν παουντερ και τη σόδα χωρίς να τη λιώσουμε στο χυμό. Χτυπάμε λίγο με το μίξερ να ανακατευτούν καλά. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι και βάζουμε «όσο σηκώσει». Χρησιμοποιούμε το μεγάλο μίξερ ή ένα μίξερ χειρός, μέχρι να ξεκινήσει να σφίγγει, αλλάζουμε γάντζο και βάζουμε τον ειδικό για ζύμωμα.  Όταν δυσκολέψει και άλλο, συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι. Μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή μεν άλλα να πλάθεται χωρίς να κολλάει και χωρίς να απλώνει. Πλάθουμε στα σχέδια που μας αρέσουν και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Λιώνουμε κρόκους σε βαθύ πιάτο και τους αραιώνουμε με γάλα φρέσκο. Αλείφουμε με πινέλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, ή ώσπου να ροδίσουν ομοιόμορφα.  Σηκώνουμε με προσοχή ένα κουλούρι, να δουμε αν έχει ψηθεί από κάτω και έχει πάρει ωραίο χρώμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

  1. Η συνταγή είναι της Maria Chatzisimou (Ελληνικές….gourmed-ιές), πάρα πολύ καλή έμενα με ενθουσίασε.  Οι δικές μου αλλαγές ήταν μόνο να βάλω ένα κ.γ. αλάτι και έβαλα Άριστον αντί για φυτίνη.
  2. Το σχήμα στα κουλουράκια μου το έκανα με την πρέσα μπισκότων.
  3. Κάλο είναι να ψήσουμε σε λαμαρίνες αλουμινένιες. Τα ανοξείδωτα ταψιά δεν ψήνουν καλά από κάτω και τα σκούρα του ιδίου του φούρνου, τα καίνε εύκολα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια και γιατί;

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια και γιατί;

Οδηγός αγοράς: 10 άνετα yet stylish ζευγάρια με χαμηλό τακούνι για την Ανάσταση

Οδηγός αγοράς: 10 άνετα yet stylish ζευγάρια με χαμηλό τακούνι για την Ανάσταση

12 αιτίες που εξηγούν τον πόνο στη γάμπα

12 αιτίες που εξηγούν τον πόνο στη γάμπα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd