Παρουσιάζεται η νέα ποιητική συλλογή της Ελένης Αλεξίου

H καινούρια ποιητική συλλογή της Ελένης Αλεξίου με τίτλο «ποιήματα που γράψαμε μαζί» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, 6 Μαΐου  από τις εκδόσεις ΜΕΛΑΝΙ και το βιβλιοπωλείο ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣΗ εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ώρα 8:30 μ.μ. στη Σουίτα Art Cafe, Στρατηγού Σαράφη 18 στα Τρίκαλα. Την συλλογή θα παρουσιάσει ο φιλόλογος και λογοτέχνης Αλέξανδρος Βαναργιώτης. Ποιήματα θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί Βίκυ Ιακωβάκη, Σάκης Μπιλιάλης και η ποιήτρια. Στα ιντερμέδια ο καθηγητής κλασικής κιθάρας Γιάννης Μπέης.

Ποιήματα που θέτουν, ήδη από τον τίτλο της συλλογής, το ερώτημα: Τι είναι το «μαζί;» Φθορά ή ανάπλαση; Τι η συνύπαρξη; Τέλμα ή εξέλιξη; Κι ο έρωτας στιγμιαίος ή εξακολουθητικός;

Μια γυναικεία φωνή αναζητά την απάντηση. Ενδύεται πολλαπλά σώματα, του κοριτσιού, της μητέρας, της ερωμένης, της λύκαινας, της πόλης, του αγάλματος. Περιηγείται στην παιδική χαρά, στο ωδείο, στους ναούς, στα δωμάτια των εραστών, στους καταρράκτες, στα φαράγγια. Αποστηθίζει τον κόσμο, κατασπαράζει τον καρπό της γνώσης, εμπεδώνει το εφήμερο.

Στα «Ποιήματα που γράψαμε μαζί» η Ελένη Αλεξίου συλλαβίζει στίχο στίχο ένα σύνθημα για το επείγον της αγάπης, για την επιστροφή στην αφοσίωση: «συνυπάρχω, άρα υπάρχω».