Παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα η «Εξιλέωση» της Άννας Γαλανού

Σε μία όμορφη, ζεστή εκδήλωση παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας «Οι Δρόμοι της Καταιγίδας» της Άννας Γαλανού με τίτλο «Εξιλέωση».Την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου διοργάνωσαν οι Εκδόσεις Διόπτρα – Dioptra Publications και τo Βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος στο χώρο εκδηλώσεων του Κέντρου Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη.

Για το βιβλίο μίλησε η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρίνα Μπαλτά. Η δημοσιογράφος Βιβή Μαργαρίτη «ανέκρινε» τη συγγραφέα, ενώ η ίδια η Άννα Γαλανού  με τη βοήθεια προβολής φωτογραφικού υλικού έδωσε πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο και συνόδεψε τους παραβρισκόμενους στους δρόμους της… καταιγίδας. Οι παραβρισκόμενοι ταξίδεψαν στα… σοκάκια της ιστορίας αυτών των μακρινών κι αλλοτινών εποχών με «συνοδοιπόρους» τους ήρωές της: τη Ρούσσα, τον Σεκίρ, τον Ιωάννη, την Αριάδνη, τον Κωνσταντή και τόσους άλλους.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά με τις μοναδικές τους μελωδίες οι εκπληκτικοί μουσικοί Θέμης, Ελίνα και Μάνος.

Η τριλογία

Όπως αναφέρθηκε η τριλογία «Οι Δρόμοι της Καταιγίδας» είναι ένα ενιαίο έργο. Το κάθε βιβλίο έχει άμεση συνάφεια με το προηγούμενο και ο αναγνώστης διαβάζοντάς τα και τα τρία, θα μπορέσει να καταλάβει επακριβώς την έκταση και την πλοκή της υπόθεσης.

Η Άννα Γαλανού συνδέοντας τη μυθοπλασία με την ιστορία μ’ έναν μοναδικό τρόπο αποδεικνύει ότι μια δυνατή συγγραφική πένα, όπως είναι η δική της, μπορεί να ταξιδέψει τους αναγνώστες σε περασμένες εποχές, με την ικανότητα να τις ζωντανεύει στη σκέψη τους μέσα από την εξαιρετική διήγησή της, να προσφέρει γνώσεις και, ταυτόχρονα, να προκαλεί έντονα συναισθήματα.

Θυσία, Εκδίκηση, Εξιλέωση… ο τίτλος του κάθε βιβλίου της τριλογίας εκφράζει κι αντιπροσωπεύει απόλυτα το περιεχόμενο του καθενός από αυτά.

Ευγενείς, σκλάβοι, αλήθειες, ψέματα, πασάδες, δούκες, έρωτες, πάθη, ίντριγκες, σωματέμποροι, αλογάρηδες, πειρατές ζωντανεύουν στη Θυσία με ιστορικό φόντο την Τουρκοκρατία και την Ενετοκρατία της περιόδου 1550-1570, στο οποίο πλανάται η μοναδική ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής.

Με την Εκδίκηση ταξιδεύουμε από τα Χανιά και τις ακτές της Νοτιοδυτικής Κρήτης στην Μπαρμπαριά, στη Γραμβούσα, στα Αντικύθηρα και στη μήτρα της Ενετοκρατίας, τη Γαληνοτάτη Βενετία. Πειρατές, ρεσάλτα, κρυμμένοι θησαυροί, αδυσώπητες συγκρούσεις, απατηλοί έρωτες και ψέματα που καταστρέφουν ζωές. Από τη μία  απολαμβάνουμε τη χλιδή και την υψηλή κοινωνία της Βενετίας κι από την άλλη ανακαλύπτουμε την πειρατεία της Μεσογείου.

Οι «Δρόμοι της Καταιγίδας» με την Εξιλέωση, το τρίτο βιβλίο της τριλογίας, καταλήγουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησε η ιστορία. Η ζωή των ηρώων κάνει ένα μεγάλο κύκλο, με τελικό προορισμό την αρχική αφετηρία. Στην Αδριανούπολη. Εκεί θα ενωθούν ξανά από την αρχή όλα τα κομμάτια της ιστορίας, σε ένα ανατρεπτικό και λυτρωτικό φινάλε.