Παρουσία εκατοντάδων Τρικαλινών η ομιλία Χατζηγάκη

Ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο ήταν το Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων κατά την σημερινή ομιλία του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Μικέλη Χατζηγάκη.

Τον Μικέλη Χατζηγάκη προλόγισε η γνωστή δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη, η οποία, όπως είπε, διατηρεί στενούς δεσμούς φιλίας για πολλά χρόνια με την οικογένεια Χατζηγάκη.

Η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η κλιματική αλλαγή, η πράσινη ανάπτυξη είναι ορισμένα από τα σημεία στα οποία εστίασε στην ομιλία του, ενώ κατάθεσε τις προτάσεις του για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας με την αξιοποίηση του αέρα, του ήλιου και του νερού, τριών πηγών ενέργειας που αφθονούν στην Ελλάδα.

Ο κ. Χατζηγάκης κατέθεσε 5 προτάσεις «που θα αλλάξουν το πολιτειακό σύστημα στη χώρα και θα εξελίξουν τον πολιτικό βίο σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο» όπως τόνισε. Οι πέντε προτάσεις είναι οι ακόλουθες:

  1. Υιοθέτηση ενός εκλογικού συστήματος με βάση ντο γερμανικό μοντέλο, δηλαδή του 1/3 των βουλευτών να εκλέγεται με λίστα και τα 2/3 μέσα από το λαό.
  2. Να διεξάγονται εκλογές κάθε 4 χρόνια, ούτε πριν ούτε μετά.
  3. Μείωση του αριθμού των Βουλευτών από 300 σε 200.
  4. Να γίνεται με σωστό τρόπο το πόθεν έσχες και
  5. Ο ΠτΔ να εκλέγεται από το λαό.

«Σε αυτό το ταξίδι μου δεσμεύομαι να υπηρετήσω αρχές και αξίες με ηθική πυξίδα το συμφέρον των πολιτών και όχι το παιχνίδι των οικονομικών συμφερόντων. Οι πολιτικοί πρέπει να αποτελούν τη γνήσια φωνή των πολιτών και εγώ σ΄αυτή την κατηγορία ανήκω» υπογράμμισε ο Μικέλης Χατζηγάκης ο οποίος ζήτησε την στήριξη των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος θα τιμήσει στο ακέραιο την εμπιστοσύνη τους, υπηρετώντας την πολιτική με αρχές κι αξίες και χωρίς εξαρτήσεις για το καλό του τόπου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το παρόν έδωσαν ανάμεσα σε άλλους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων, Μετεώρων και Πύλης Δημήτρης Παπαστεργίου, Θοδωρής Αλέκος και Κώστας Μαράβας, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α.