Παράξενα επαγγέλματα: Σομελιέ νερού

Σομελιέ είναι ο εμπειρογνώμονας οίνου που κάνει συστάσεις για το ποιο κρασί πηγαίνει καλύτερα με ορισμένα γεύματα σε ένα εστιατόριο. Αλλά ο Martin Riese δεν γνωρίζει πολλά για τα κρασιά. Είναι ένας επαγγελματίας σομελιέ νερού, ο μόνος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ίδιος γοητεύτηκε από τις διαφορετικές γεύσεις του νερού από τότε που ήταν 4 ετών. Οι γονείς του, οι οποίοι εργάζονταν στον κλάδο της φιλοξενίας, έκαναν διακοπές σε όλη την Ευρώπη και το πρώτο πράγμα που έκανε εκείνος ήταν να δοκιμάζει το νερό της βρύσης.

Παντού του φαινόταν διαφορετική η γεύση και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί όλοι το ονόμαζαν νερό βρύσης. Αργότερα, έμαθε ότι ήταν ευλογημένος να διαθέτει μια πολύ ειδική παλέτα που του επέτρεπε να ανιχνεύει τις λεπτές διαφορές στη γεύση των διάφορων μεταλλικών νερών. Ευτυχώς γι ‘αυτόν, υπήρχε πράγματι μια δουλειά που απαιτούσε ακριβώς αυτό το μοναδικό ταλέντο που είχε – σομελιέ νερού.

Ο Martin Riese δεν είναι μόνο ένας τύπος που ισχυρίζεται ότι ξέρει πολλά για το νερό και τη γεύση του. Τα ταλέντα του έχουν αναγνωριστεί από το γερμανικό εμπορικό σωματείο μεταλλικών νερών, από όπου πήρε και την πιστοποίησή του ως επαγγελματίας το 2010. Το έργο του σομελιέ νερού είναι παρόμοιο με αυτό ενός σομελιέ κρασιού.

Ο ίδιος δίνει στους πελάτες του Ray’s & Stark όπου εργάζεται μια ποικιλία από διαφορετικά νερά, παρουσιάζοντάς τους ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Εκτός από τον τόπο προέλευσης, εστιάζει πάντα στο επίπεδο TDS (Total Dissolved Solids) του νερού. Αυτό είναι βασικά το ορυκτό περιεχόμενο, που όσο υψηλότερο είναι τόσο ισχυρότερη είναι η γεύση του. Έχει μέχρι στιγμής δοκιμάσει πάνω από 4.000 διαφορετικά νερά από όλο τον κόσμο.

 πηγή : http://perierga.gr/2017/06/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%AD-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D/