Παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας: «Μένουμε σπίτι» έως τις 27 Απριλίου – 68 οι νεκροί στην Ελλάδα

Παράταση τριών εβδομάδων πήραν τα μέτρα της Κυβέρνησης.

Μέχρι τις 6 το πρωί της 27ης Απριλίου (τουλάχιστον) θα πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα και να μείνουμε σπίτι προκειμένου να αποτρέψουμε την περαιτέρω διάδοση του φονικού ιού στην χώρα μας.

ην παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Σωτήρη Τσιόδρα για τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι καθ’όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων δεν θα διεκπεραιώνονται αλλαγές στους τόπους κατοικίας«Η αλλαγή του τόπου κατοικίας θα εξετάζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε δε ότι οι αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών δεν αφορούν άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη είτε σωματικής άσκησης είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών (κολύμπι). «Σε σχέση με τους μέχρι τώρα περιορισμούς, στο επίκεντρο της προσοχής μας βρίσκονται οι συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουν ανάγκη τη σωματική άσκηση. Να έχουν μαζί τους το απαραίτητο δικαιολογητικό και τη γνωμοδότηση από τον γιατρό τους», επεσήμανε.

Αυτά είναι τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα θέμα χρόνου είναι να ανακοινωθούν από την ελληνική κυβέρνηση πιο αυστηρά μέτρα απέναντι στα αιτήματα των πολιτών για έκτακτες μετακινήσεις και στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα τα «ΝΕΑ», το Μαξίμου θα ανακοινώσει νέο κύμα περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Δείτε στην παρακάτω gallery τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση:

01
Αύξηση προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα για άσκοπη μετακίνηση καταβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.INTIME NEWS

Στα 68 τα θύματα στην Ελλάδα

Ακόμα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας χθες, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 68 εκ των οποίων 49 είναι άντρες και 19 γυναίκες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 60, το Σάββατο (04/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.673. Επίσης, γνωστοποίησε πως 343 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 592 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, είναι 92 διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη, εκ των οποίων 20 γυναίκες και 72 άντρες. Παράλληλα, 10 ασθενείς κατάφεραν να βγουν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το τελευταίο 24ωρο.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

Φοράμε ή όχι μάσκα;

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδαμίλησε και για τη χρήση των μασκών: «Κάποιες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρις συμπτώματα μεταδίδουν τον ιό άθελά τους. Το αμερικανικό CDC ανακοίνωσε εθελοντική χρήση καλύμματος του προσώπου. Από οποιοδήποτε ύφασμα, ένα κασκόλ ή μία μπλούζα. Σε δημόσιους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός. Το έκανε για να δώσει λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα ή λίγο πριν εμφανίσουν συμπτώματα».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

πηγή : https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1069338/paratasi-stin-apagoreysi-kykloforias-menoyme-spiti-eos-tis-27-aprilioy-68-oi-nekroi-stin-ellada