Παράσταση διαμαρτυρίας των Τρικαλινών φωτογράφων

Παράσταση διαμαρτυρίας παραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι έξω από το γραφείο του Υπουργού Κώστα Σκρέκα οι φωτογράφοι των Τρικάλων προκειμένου να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη τροποποίηση της Κ.Υ.Α. υπ. αριθμό 8200/0-297647/2018 που αφορά την Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών.

Όπως οι ίδιοι λένε η τροποποίηση της εν λόγω Κ.Υ.Α προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των φωτογράφων. “Με τις κινητοποιήσεις μας δεν διεκδικούμε από την κυβέρνηση χρήματα ή άλλη οικονομική βοήθεια.  Ζητούμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει. Να διασφαλίσουμε το έργο των επαγγελματιών φωτογράφων. Συγκεκριμένα ζητάμε να απαληφθεί η φράση που προστέθηκε στην Κ.Υ.Α. και αναφέρει ότι η φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται απευθείας από τις αρχές έκδοσης, η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μονοπώλησης της διαδικασίας φωτογράφισης» υποστηρίζουν.

Οι Τρικαλινοί φωτογράφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων και κράτησαν κλειστά τα φωταγραφεία τους, σήμερα την Δευτέρα 3 Απριλίου και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που θα έγιναν σε όλη την Ελλάδα για την απαλοιφή της συγκεκριμένης τροποποίησης στην εν λόγω Κ.Υ.Α, στέλνοντας το μήνυμα ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με το μέλλον 8.000 αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων στον φωτογραφικό κλάδο.

Οι φωτογράφοι έκλεισαν ραντεβού για να συναντήσουν τον Υπουργό κ. Σκρέκα την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να του εκθέσουν το πρόβλημα και να του υποβάλλουν τα αιτήματα τους.