Παραδοσιακοί ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου

Ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου απολαυστικοί, τραγανοί και πεντανόστιμοι…. 

Υλικά

250 ρεβίθια

1 μεγάλη πατάτα

1/2 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο ή 2 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. μαϊντανό αποξηραμένο ή ένα ματσάκι φρέσκο

2 κρεμμύδια ξερά

1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα

αλεύρι για το τηγάνισμα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για 6-8 ώρες, σε ζεστό νερό, μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσει λίγο σόδα. Βράζουμε την πατάτα να μαλακώσει. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα χοντροκόβουμε στο μπλέντερ. Πολτοποιούμε την πατάτα και τα ρεβίθια.  Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε τα πολτοποιημενα υλικά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την μαντζουράνα, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα. Πλάθουμε μέτριους μακρόστενους ή στρογγυλούς κεφτέδες και τους πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, κατά προτίμηση να σε βαθύ σκεύος.. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρονται ζεστοί.

Υλικά για τα καρότα:

3 μεγάλα καρότα

1 λάιμ

αλάτι

πιπέρι

3 μεγάλες κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ράβδους. Ανακατεύουμε το λάδι, το λάιμ και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ.  Έπειτα το περιχύνουμε πάνω στα καρότα και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και βάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.