TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Παραδοσιακοί ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου

Αυγ 13, 2018
in Μαγειρική
Παραδοσιακοί ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου
Share on FacebookShare on Twitter

Ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου απολαυστικοί, τραγανοί και πεντανόστιμοι…. 

Υλικά

250 ρεβίθια

1 μεγάλη πατάτα

1/2 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο ή 2 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. μαϊντανό αποξηραμένο ή ένα ματσάκι φρέσκο

2 κρεμμύδια ξερά

1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα

αλεύρι για το τηγάνισμα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για 6-8 ώρες, σε ζεστό νερό, μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσει λίγο σόδα. Βράζουμε την πατάτα να μαλακώσει. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα χοντροκόβουμε στο μπλέντερ. Πολτοποιούμε την πατάτα και τα ρεβίθια.  Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε τα πολτοποιημενα υλικά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την μαντζουράνα, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα. Πλάθουμε μέτριους μακρόστενους ή στρογγυλούς κεφτέδες και τους πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, κατά προτίμηση να σε βαθύ σκεύος.. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρονται ζεστοί.

Υλικά για τα καρότα:

3 μεγάλα καρότα

1 λάιμ

αλάτι

πιπέρι

3 μεγάλες κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ράβδους. Ανακατεύουμε το λάδι, το λάιμ και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ.  Έπειτα το περιχύνουμε πάνω στα καρότα και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και βάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)

Ιούλ 2, 2025
Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι
Μαγειρική

Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι

Ιούλ 1, 2025
Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Next Post
Oι 32 ωραιότερες ιδέες για κοριτσίστικο πάρτι γενεθλίων

Oι 32 ωραιότερες ιδέες για κοριτσίστικο πάρτι γενεθλίων

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε

Πρώτα δόντια μωρού: Πότε βγαίνουν και ποια είναι τα συμπτώματα;

Πρώτα δόντια μωρού: Πότε βγαίνουν και ποια είναι τα συμπτώματα;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd