Παραδοσιάκα γεμιστά με ρύζι

Παραδοσιάκα γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά…

Υλικά :

  • Ντομάτες μέτριες 6 τεμάχια
  • Πιπεριές μέτριες 6 τεμάχια
  • ρύζι γλασέ 300 γρ.
  • καρότο 100 γρ.
  • κολοκυθάκια 100 γρ.
  • κρεμμύδι 150 γρ.
  • πατάτες 400 γρ.
  • ελαιόλαδο 100 ml
  • μαϊντανό 4-5 κλωνάρια
  • άνηθο 4-5 κλωνάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση :

Κόβουμε το κοτσάνι και ανοίγουμε τις πιπεριές βγάζοντας τα σπόρια. Ανοίγουμε και αδειάζουμε τις ντομάτες. Πιέζουμε την σάρκα που βγάλαμε από τις ντομάτες, σουρώνοντας τα υγρά που θα βγάλουν και πετάμε τα σπόρια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο με το κολοκυθάκι και τα τσιγαρίζουμε με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε περίπου 400 ml νερό και την σάρκα από τις ντομάτες (την οποία έχουμε πολτοποιήσει πρώτα), αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 4-5 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα.

Γεμίζουμε ντομάτες, πιπεριές μέχρι τα 3/4 και τα τοποθετούμε στο ταψί με το κοτσάνι προς τα κάτω.

Ανακατεύουμε τα υγρά της ντομάτας, που έχουμε κρατήσει, με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 250 ml νερό περίπου και τα ρίχνουμε στο ταψί.

Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και ρύζι από την γέμιση(αν μας έχει περισσέψει).

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C  για 60-70 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.