Παπαρδέλες trikolore ογκρατέν

Όταν έχεις πρώτες ύλες υπέροχες βγαίνει και τέλειο φαγάκι. Παπαρδέλες από την Ανδρίτσαινα και μοσχαρίσιο παστράμι από τον sary κάτι σαν μπέικον χωρίς λίπος.

Υλικά

1 συσκευασία παπαρδέλες

1 πακέτο μοσχαρίσιο μπέικον

1 κουτάκι μανιτάρια

200 γρ. γκούντα

200 γρ. μοτσαρέλα

2 γάλατα Νουνού σπιτικές γεύσεις

λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό όπως λέει η συσκευασία. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε χοντροκομμένα τα μανιτάρια με το μπέικον σε λίγο λαδάκι ή βούτυρο. Όταν μαλακώσουν από το σοτάρισμα ρίχνουμε το ένα εβαπορέ σπιτικές γεύσεις και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρει θερμοκρασία προσθέτοντας λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Περιχύνουμε τις παπαρδέλες και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ όλα τα υλικά μαζί. Πασπαλίζουμε τα τυριά από πάνω και περιχύνουμε το δεύτερο εβαπορέ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το τυράκι μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).