«Παπαδοπούλα Θέριζε…» στον Κλοκοτό-Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου από τον Κλοκοτό και τις γύρω περιοχές διεξήχθη χθες Σάββατο η λαογραφική – μουσικοχορευτικής εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στην πλατεία του Κλοκοτού του Δήμου Φαρκαδόνας.

Η εκδήλωση τιτλοφορούνταν «Παπαδοπούλα θέριζε…» και αποτέλεσε μια ευκαιρία για να αναδειχτούν ήθη και έθιμα του παρελθόντος αλλά και στιγμιότυπα της ιστορίας μας, ταυτόχρονα και της επαγγελματικής ενασχόλησης των κατοίκων των Τρικάλων και της Θεσσαλίας με τον πρωτογενή τομέα.

Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικές, χορούς και τραγούδια, πλαισιωμένα με δρώμενα σχετικά με τον θερισμό, τον σίτο και τον άρτο, ξεκινώντας από τον θερισμό και καταλήγοντας στα αρτοπαρασκευάσματα σε όλο τον κύκλο του χρόνου, όπως ψωμί, κουλούρες, πρόσφορα, κόλιντρες, χριστόψωμα, βασιλόπιτες, λαζαρόπιτες, κ.α.

Συμμετείχαν η ομάδα γυναικών του Κλοκοτού με την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Γιάννας Αλεξίου και χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων: Κρήνης, Ζάρκου, Οιχαλίας, Φαρκαδόνας και Πετρόπορου και θα συνοδεύουν οι μουσικοί: Δημήτρης Καραβίδας στο κλαρίνο, Μανώλης Καραβίδας στο βιολί, Περικλής Ζήσης στο λαούτο, Βασίλης Γαλάνης στα κρουστά, Αλέξανδρος Αραπογιάννης στο ακορντεόν, και η Δέσποινα Καρρά με τον Γιώργο Βράντζα στο τραγούδι. Καλλιτεχνική επιμέλεια, κείμενα, παρουσίαση Αχιλλέας Λέρας και επιμέλεια οργάνωσης Βαγγελιώ Μποντούρη.

πηγή: krinitrikalon.gr