Παντζάρια γεμιστά

Παντζάρια γεμιστά…

Υλικά :

8 παντζάρια βρασμένα

150 γρ. Φιλαδέλφεια

150 γρ. κρέμα γάλακτος

μια χούφτα μανιτάρια χοντροκομμένα

ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μια χούφτα πράσο ψιλοκομμένο

μια χούφτα καλαμπόκι

μια χούφτα κουσκουσάκι ή οτι ψιλό ζυμαρικό έχετε

κύβους κίτρινο τυρί

κύβους τζένταρ

αλάτι

πιπέρι

ένα κυβάκι

βούτυρο

Εκτέλεση :

Βράζουμε τα παντζάρια και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε το κουσκουσάκι με το καλαμπόκι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί Σοτάρουμε το κρεμμύδι το πράσο τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το κουσκουσάκι με το καλαμπόκι. Ρίχνουμε το Φιλαδέλφεια να λιώσει και την κρέμα γάλακτος αφήνουμε 2-3 λεπτά να ενωθούν τα αρώματα. Βγάζουμε από την φωτιά το τηγάνι μας και αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι τα υλικά για την γέμιση. Ανοίγουμε τα βρασμένα μανιτάρια σε φωλίτσες. Αφού έχουν κρυώσει τα υλικά στο τηγάνι βάζουμε τα τυριά μπόλικο αλατοπίπερο Γεμίζουμε τα μανιτάρια και βάζουμε από πάνω λίγο τυρί τριμμένο και πιπεράκι αν θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου. Τα σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).