Πανεκπαιδευτικό Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 στις 2 το μεσημέρι

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Θεσσαλίας

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας αντιμέτωπο με τη φωνή των χιλιάδων εκπαιδευτικών που κατέκλυσαν τόσο το κέντρο της Αθήνας όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, στις μεγάλες συγκεντρώσεις στις 13 και 19 Μαΐου 2020, αντιδρά σπασμωδικά στο θέμα της ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες, η οποία θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις παιδαγωγικές αρχές που διέπουν την εκπαιδευτική διαδικασία, και στις δηλώσεις επί των ρυθμίσεων για τον μέγιστο αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, δίχως όμως να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις αλλά και το σύνολο των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που προωθεί με το, προς κατάθεση στη Βουλή, πολυνομοσχέδιο καθώς και την τροπολογία και υπουργική απόφαση για τις κάμερες στα σχολεία. Παράλληλα, δημιουργεί, προς την κοινωνία, κλίμα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δίχως να συζητά με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, δίχως να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με ασφάλεια.

Οι εκπαιδευτικοί  συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων καλεί όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, τους γονείς και συνολικά την κοινωνία να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρών στο Πανεκπαιδευτικό Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο που διοργανώνουν από κοινού οι Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας (Μανδηλαρά 23), την Τρίτη 26 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι.

Απαιτούμε:

Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση

Σημ.: Ο Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων θα μισθώσει λεωφορείο, για την μεταφορά όσων συναδέλφων επιθυμούν να μεταβούν στη Λάρισα. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να δηλώσουν συμμετοχή στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΡΙΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΜΠΑΚΑ ΟΛΓΑ