TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πανεύκολο μερεντόψωμο

Σεπ 4, 2017
in Μαγειρική
Πανεύκολο μερεντόψωμο
Share on FacebookShare on Twitter

Πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι θα φτιάξετε το πιο τέλειο Μερεντόψωμο.Πανεύκολο χωρίς ζύμωμα με την τρελή ζύμη,που διατηρείται και στο ψυγείο.Αν δεν σας αρέσει η πραλίνα,μπορείτε να βάλετε την δικιά σας μαρμελάδα.Να το γεμίσετε με ξηρούς καρπούς,ζάχαρη και κανέλα σταφίδες και σοκολάτα.Το σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψετε,και έρχονται πολλές συνταγές με την ίδια ζύμη.Πάμε στην κουζίνα μου,να παίξουμε με την πιο τρελή ζύμη και να φτιάξουμε μερεντόψωμο.

Υλικά για την ζύμη:

80-90 γρ. περίπου χλιαρό γάλα

1 κ.γ. ξερή μαγιά

1/2 κ.γ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

1 κ.γ. μπέικιν

1 κ.γ .αλάτι

90 γρ. γιαούρτι

1 αυγό

Υλικά για την γέμιση:

150 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Υλικά για την επάλειψη:

1 αυγό

1-2 κ.σ. νερό

Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα την μαγιά,και την ζάχαρη.Το αφήνουμε για 15 λεπτά,στην άκρη να φουσκώσει.Σε άλλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι,το αυγό με το γιαούρτι.Βάζουμε τώρα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι-αλάτι και μπέικιν.Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι,προσθέτουμε την μαγιά και το γιαούρτι.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι,και τέλος με μια μαρίζ.Όπως έχω γράψει στα υλικά στο γάλα λέω περίπου,όχι ακριβώς.Ίσως πάρει λιγότερο ίσως περισσότερο,δεν γίνεται σφιχτή η ζύμη.Μόλις δείτε ότι το μπολ σας είναι καθαρό,η ζύμη είναι έτοιμη.Σκεπάζετε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα,και αφήνετε για 2 ώρες.Μόλις φουσκώσει η ζύμη,την ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο 20Χ40.
Αλείφουμε με πραλίνα το φύλλο,αφήνουμε ένα εκατοστό στην άκρη καθαρό.

Ο λόγος που δεν αλείφουμε όλο το φύλλο,είναι να μην βγει έξω η πραλίνα.Κάνουμε ρολό το φύλλο,και το κόβουμε πριν το πλέξουμε.Θα δείτε στην φωτογραφία πως το έκοψα,και μετά απλά τα πλέκετε.

Τις άκρες μπορείτε να τις γυρίσετε προς τα μέσα,να φαίνονται ωραίες.Το βάζετε σε μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα,σκεπάζετε και αφήνετε 45 λεπτά.

Μόλις γίνει διπλάσιο,αλείφεται με το διάλυμα αυγού την ζύμη και ψήνετε.Σε προθερμασμένο φούρνο,για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.

Μυστικά
Αν η ζύμη σας μαζεύει όταν την ανοίγετε,αφήστε την να ξεκουραστεί.
Μπορείτε να κάνετε ολόκληρη δόση,και να την φυλάξτε στην κατάψυξη.
Φτιάξτε το μεγάλο η μικρά ψωμάκια,όπως θέλετε και όπως σας αρέσουν.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος,και τον φούρνο σας.

” Καλή επιτυχία elpidas little corner ”


Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
ΗΠΑ: Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία του Λος Άντζελες

ΗΠΑ: Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία του Λος Άντζελες

Χάστε τα περιττά κιλά κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού

Χάστε τα περιττά κιλά κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού

ΗΠΑ: Μαζική στρατιωτική απάντηση στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας

ΗΠΑ: Μαζική στρατιωτική απάντηση στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd