TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου

Φεβ 2, 2025
in Μαγειρική
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου
Share on FacebookShare on Twitter

Αν και είχα πολλά χρόνια να το φτιάξω και να το φάω,αυτή η γεύση δεν ξεχνιέται.  Σίγουρα οι  πιο πολλοί το έχετε δοκιμάσει,έστω μια φορά η το φτιάχνετε και εσείς.  Έχει πάρα πολλά ονόματα και σίγουρα πάρα πολλές παραλλαγές το γλυκό μας.Μπορείτε να το φτιάξετε ακόμα και σαν τούρτα,η σε ατομικά ποτήρια.  Θα σας δώσω πολλές ιδέες,το αποτέλεσμα όμως θα το λατρέψετε πιστέψτε με.  Το έχω φέρει στα δικά μου γούστα και όσο περίεργο και να φαίνεται είναι ελαφρύ. Τρως άνετα το ταψί αν πάρεις ένα κουταλάκι και έναν παγωμένο καφέ.  Σας παρουσιάζω το πιο πανεύκολο γλυκό ψυγείου.

Πάμε γρήγορα στην κουζίνα μου,και μέχρι να πιούμε καφέ θα φάμε και γλυκό.

Υλικά:
20 Φρυγανιές χωρίς ζάχαρη και αλάτι

Σιρόπι

2 κούπες νερό

1 κούπα ζάχαρη

Κρέμα

500 γρ. φρέσκο γάλα

50 γρ. ζάχαρη

40 γρ. κόρν φλάουρ

πρέζα αλάτι
1 κ.γ. υγρή βανίλια

400 γρ. κρέμα γάλακτος (2 κ.σ. άχνη προαιρετικά)

Εκτέλεση :
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί,και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Την βάζουμε στο ψυγείο και συνεχίζουμε με την κρέμα και το σιρόπι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας και ανακατεύουμε.
Βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και την  κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη, να ακουμπάει την κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο.
Βράζουμε το νερό και την ζάχαρη,μόλις αρχίσει να βράζει αφήνουμε 5 λεπτά.
Σε αυτό το στάδιο κάνετε όπως θέλετε το γλυκό σας,σε ταψί η σε ποτήρια.

Βουτάμε τις φρυγανιές στο σιρόπι και τις αραδιάζουμε στο ταψί,η σε ποτήρια.
Ανακατεύουμε στην κρέμα σχεδόν την μισή σαντιγί,και την απλώνουμε από πάνω.

Κάνουμε άλλη μια στρώση με φρυγανιές και κρέμακαι τελειώνουμε με σαντιγί.
Τέλος πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά και αφήνουμε να παγώσει.

Μυστικά
Όσο μένει στο ψυγείο,γίνεται πιο ζουμερό και νόστιμο αν προλάβει βέβαια.
Αυτή είναι η παλιά απλή εκδοχή,μπορείτε να προσθέσετε φιλέ αμυγδάλου.
Το αγαπημένο σας γλυκό κουταλιού,τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή λευκή.
Μπορείτε να το φτιάξετε με πολλές στρώσεις,σαν καλοκαιρινή τούρτα γενεθλίων.
Να βάλετε σπασμένη την φρυγανιά σε στρώσεις σε ποτήρια,με φρέσκα φρούτα.

                                                ” Καλή επιτυχία και Καλό γλυκό μήνα “
                                                   http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/
                              *Ελινάκι μου δικό σου,για να θυμάσαι τον πιο γλυκό Αύγουστο*

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Editor’s Choice: Τα καλύτερα concealers που δοκιμάσαμε και «εξαφανίζουν» τους μαύρους κύκλους

Editor’s Choice: Τα καλύτερα concealers που δοκιμάσαμε και «εξαφανίζουν» τους μαύρους κύκλους

Ποια θεωρείται η πιο πλήρης πρωτεΐνη: Αυξάνει την ενέργεια και και μειώνει το στρες

Ποια θεωρείται η πιο πλήρης πρωτεΐνη: Αυξάνει την ενέργεια και και μειώνει το στρες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd