Πανεύκολο γλυκό ψυγείου

Αν και είχα πολλά χρόνια να το φτιάξω και να το φάω,αυτή η γεύση δεν ξεχνιέται.  Σίγουρα οι  πιο πολλοί το έχετε δοκιμάσει,έστω μια φορά η το φτιάχνετε και εσείς.  Έχει πάρα πολλά ονόματα και σίγουρα πάρα πολλές παραλλαγές το γλυκό μας.Μπορείτε να το φτιάξετε ακόμα και σαν τούρτα,η σε ατομικά ποτήρια.  Θα σας δώσω πολλές ιδέες,το αποτέλεσμα όμως θα το λατρέψετε πιστέψτε με.  Το έχω φέρει στα δικά μου γούστα και όσο περίεργο και να φαίνεται είναι ελαφρύ. Τρως άνετα το ταψί αν πάρεις ένα κουταλάκι και έναν παγωμένο καφέ.  Σας παρουσιάζω το πιο πανεύκολο γλυκό ψυγείου.

Πάμε γρήγορα στην κουζίνα μου,και μέχρι να πιούμε καφέ θα φάμε και γλυκό.

Υλικά:
20 Φρυγανιές χωρίς ζάχαρη και αλάτι

Σιρόπι

2 κούπες νερό

1 κούπα ζάχαρη

Κρέμα

500 γρ. φρέσκο γάλα

50 γρ. ζάχαρη

40 γρ. κόρν φλάουρ

πρέζα αλάτι
1 κ.γ. υγρή βανίλια

400 γρ. κρέμα γάλακτος (2 κ.σ. άχνη προαιρετικά)

Εκτέλεση :
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί,και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Την βάζουμε στο ψυγείο και συνεχίζουμε με την κρέμα και το σιρόπι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας και ανακατεύουμε.
Βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και την  κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη, να ακουμπάει την κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο.
Βράζουμε το νερό και την ζάχαρη,μόλις αρχίσει να βράζει αφήνουμε 5 λεπτά.
Σε αυτό το στάδιο κάνετε όπως θέλετε το γλυκό σας,σε ταψί η σε ποτήρια.

Βουτάμε τις φρυγανιές στο σιρόπι και τις αραδιάζουμε στο ταψί,η σε ποτήρια.
Ανακατεύουμε στην κρέμα σχεδόν την μισή σαντιγί,και την απλώνουμε από πάνω.

Κάνουμε άλλη μια στρώση με φρυγανιές και κρέμακαι τελειώνουμε με σαντιγί.
Τέλος πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά και αφήνουμε να παγώσει.

Μυστικά
Όσο μένει στο ψυγείο,γίνεται πιο ζουμερό και νόστιμο αν προλάβει βέβαια.
Αυτή είναι η παλιά απλή εκδοχή,μπορείτε να προσθέσετε φιλέ αμυγδάλου.
Το αγαπημένο σας γλυκό κουταλιού,τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή λευκή.
Μπορείτε να το φτιάξετε με πολλές στρώσεις,σαν καλοκαιρινή τούρτα γενεθλίων.
Να βάλετε σπασμένη την φρυγανιά σε στρώσεις σε ποτήρια,με φρέσκα φρούτα.

” Καλή επιτυχία και Καλό γλυκό μήνα “
                                                   http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/
                              *Ελινάκι μου δικό σου,για να θυμάσαι τον πιο γλυκό Αύγουστο*

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html