TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πανεύκολη χωριάτικη σπιτική πρασόπιτα

Δεκ 4, 2020
in Μαγειρική
Πανεύκολη χωριάτικη σπιτική πρασόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter
Πανεύκολη, χωριάτικη σπιτική Πρασόπιτα. Οι χωριάτικες πίτες με παραδοσιακό φύλλο, παραμένουν σταθερή επιλογή για μεγάλο πλήθος κόσμου, με γέμιση που μας θυμίζει το γευστικό παρελθόν μας. Το πράσο, είναι ένα τρόφιμο με αρκετά οφέλη για τον οργανισμό μας, το οποίο καλό θα ήταν να το εντάξουμε στη διατροφή μας, είτε ωμό είτε μαγειρεμένο. Αφήνοντάς το μάλιστα 5 περίπου λεπτά κομμένο, οι θειούχες ουσίες μετατρέπονται σε αλισίνη και έτσι λαμβάνουμε καλύτερα τα οφέλη. Μελέτη έχει δείξει ότι σε σχέση με το βράσιμο, το μαγείρεμα στον ατμό είναι καλύτερο για να λάβουμε καλύτερα τα θρεπτικά του συστατικά. Εάν δεν μπορείτε να «συνηθίσετε» την έντονη, αλλά και γλυκιά ταυτόχρονα γεύση του πράσου στη σαλάτα σας, εντάξτε το μέσα στη μαγειρική σας. Συνδυάστε το είτε κομμένο μέσα σε ομελέτα, είτε σε παραδοσιακές πίτες που φτιάχνουμε στο σπίτι μας, είτε και ως συνοδευτικό σε κάποιο άλλο κυρίως γεύμα.

 ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί 32cm) :
1,5 κιλό πράσο μόνο το άσπρο μέρος
2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
3 κλωνάρια σέλερι (Χωρίς τα φύλλα)
Ξύσμα λεμονιού
Χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
2 αυγά μέτρια των 50gr
400 gr φέτα θρυμματισμένη σε μεγάλα κομμάτια
Λίγο αλάτι
Αρκετό πιπέρι
1 Συσκευασία (Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη)
Ελαιόλαδο για το ράντισμα των φύλλων
Ελάχιστο νερό για το ράντισμα των φύλλων
100-150 Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
Εκτέλεση  :
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μικρές ροδέλες. Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο για να ζεσταθεί να τσιγαρίσουμε τα λαχανικά. Αφού τσιγαρίσουμε καλά τα λαχανικά να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα την γέμιση να κρυώσει καλά. Αφού έχει κρυώσει πολύ καλά η γέμιση τότε ακριβώς ρίχνουμε μέσα προσθέτουμε το τυρί φέτα το οποίο προηγουμένως με ένα πιρούνι το είχαμε θρυμματίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σε ένα ανοξείδωτο ταψί διαμέτρου 32cm με ενα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί σε όλη την επιφάνια του και αλείφοντας τα φύλλα μας τοποθετούμε για αρχή τα πρώτα 5 φύλλα τις συσκευασίας στο πάτο του ταψιού. Αμέσως μετά προσθέτουμε πάνω στα φύλλα που έχουμε στρώσει την γέμιση η οποία έχει κρυώσει πολύ καλά και την τοποθετούμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνια. Το φύλλο που προεξέχει έξω από το ταψί το διπλώνουμε μέσα ραντίζουμε με το πινέλο λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να τοποθετούμε από επάνω στην γέμιση τα υπόλοιπα φύλλα τις συσκευασίας πάντοτε αλείφοντας στα με ελαιόλαδο γυρίζοντας στα στο τέλος από μέσα. Αφού τελειώσουμε με το στρώσιμο των φύλλων με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα ελαφρώς και ραντίζουμε από επάνω ελαιόλαδο και στο τέλος την καταβρέχουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 με 200 βαθμούς στην κάτω σχάρα την πρώτη. Μετά από 50 με 60 λεπτά ελέγχουμε αν η πίτα μας έχει πάρει χρώμα και αν έχει ψηθεί γιατί μπορεί να χρειαστεί να την αφήσετε ακόμα για μερικά λεπτά ανάλογος τον κάθε φούρνο μπορεί να έχουμε απόκλιση συν η πλην. Αφού ψήσουμε καλά την πίτα μας την βγάζουμε από τον φούρνο να κρυώσει καλά και να την κόψουμε να την σερβίρουμε στα πιάτα.
Όποια συνταγή και να ακολουθήσουμε, ο φυτικός χαρακτήρας και το τυρί μας οδηγούν σε λευκά και ροζέ κρασιά με επίσης φυτικά στοιχεία όπως κρασιά από Sauvignon Blanc (Karipidis Sauvignon Blanc), Μαλαγουζιά (Μάτσα Μαλαγουζιά) αλλά και Ξινόμαυρο (Ακακίες ροζέ).
Καλή επιτυχία
Tην συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας  Chef Alexios Nikoloutsopoulos
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τάρτα εποχής με ροδάκινα και κρέμα
Μαγειρική

Τάρτα εποχής με ροδάκινα και κρέμα

Ιούλ 5, 2025
Strawberry Cheesecake
Μαγειρική

Strawberry Cheesecake

Ιούλ 4, 2025
Ροδακινόπιτα σιροπιαστή
Μαγειρική

Ροδακινόπιτα σιροπιαστή

Ιούλ 3, 2025
Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)

Ιούλ 2, 2025
Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι
Μαγειρική

Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι

Ιούλ 1, 2025
Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Next Post
Απεβίωσε η Ζωή Ντελή

Απεβίωσε η Ελένη Καλκάνη

Απεβίωσε η Ευαγγελία Γραμμενοπούλου

Απεβίωσε ο Αθανάσιος Τσιούμας

Έργα στην Π.Ε. Τρικάλων με χρηματοδότηση από το Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Πραγματοποιήθηκαν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε κατοίκους της Πύλης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd