Πανακότα

Πανακότα εύκολο γλυκάκι και απολαυστικό …

Υλικά

600ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

150ml γάλα φρέσκο

6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 βανίλιες

6 φύλλα ζελατίνη

Εκτέλεση

Έβαλα τη ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό να μαλακώσει.  Στο κατσαρολακι έβαλα την κρέμα γάλακτος το γάλα, τη ζάχαρη, μόλις πάρει μια βράση το τράβηξα, πρόσθεσα τη ζελατίνη με τις βανίλιες ανακατεύοντας πολύ καλά.  Τη μοίρασα σε μπολακια, τα έβαλα στο ψυγείο περίπου τρεις ώρες να σφίξει και σερβίρω με γλυκό κεράσι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Μαδίκα.