Πανακότα με γάλα καρύδας και σοκολάτα

Απλό, γευστικό, δροσερό, απολαυστικό…

Υλικά :

700 γραμμάρια γάλα καρύδας πλήρες

1 σοκολάτα κουβερτούρα 80% κακάο

200 γραμμάρια ζάχαρη

20 γραμμάρια ζελατίνη σκόνη

2 κ.σ. βούτυρο καρύδας

2 κάψουλες βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ λιώνω την σοκολάτα με το βούτυρο καρύδας σε μπεν μαρι. Σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνω λίγο από το γάλα καρύδας, βάζω τη ζάχαρη να διαλυθεί μαζί.  Σε ένα ποτήρι βάζω με λίγο κρύο γάλα καρύδας να διαλυθεί η ζελατίνη. Ενσωματωνω το κρύο γάλα με το γάλα που έχω ζεστάνει με τη ζάχαρη το άρωμα βανίλιας και προσθέτω τη διαλυμένη ζελατίνη κρατώντας μια μεγάλη κουταλιά που θα χρειαστώ σε λίγο. Χωρίζω σε δύο μπωλ το γάλα και στο ένα προσθέτω την σοκολάτα που έχω λιώσει και την ζελατίνα που είχα κρατήσει. Αφήνω μίση ώρα στο ψυγείο να αρχίσει να πήζει. Αφού περάσει η ώρα, βάζω σε φορμακια εναλλάξ μία από το ένα μια από το άλλο χρώμα. Βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμαρω και σερβίρω. Αν θέλω πασπαλίζω με ξηρούς καρπούς ή ινδοκαρυδο ή μπαουντι τριμμένο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.