Παγωτό βανίλια – λευκή σοκολάτα – μπισκότο της Έφης

Παγωτό βανίλια – λευκή σοκολάτα – μπισκότο της Έφης

Υλικά:
1000 ml φυτική σαντιγύ
1 εβαπορέ γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
150 γρ. λευκή κουβερτούρα
8-10 με γέμιση βανίλιας
Εκτέλεση :
Ξεκινάμε χτυπώντας με το μίξερ τη φυτική σαντιγύ μέχρι να σφίξει.Την αφήνουμε στο ψυγείο για όση ώρα συνεχίζουμε την παρασκευή του παγωτού. Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το εβαπορέ με το ζαχαρούχο γάλα και το χτυπάμε με το μλιξερ.  Στη συνέχεια τρίβουμε την κουβερτούρα στον τρίφτη ή κόβουμε “φλούδες” με ένα μαχαίρι .  Σπάμε επίσης με τα χέρια μας τα μπισκότα. Βγάζουμε τη σαντιγύ από το ψυγείο και προσθέσουμε τα 2 είδη γάλακτος.Χτυπάμε με το μίξερ ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.Βάζουμε το μείγμα αυτό στην κατάψυξη για μία ώρα,το ξαναβγάζουμε και χτυπάμε πάλι με το μίξερ. Θα επαναλάβουμε τη διαδικασία αυτή, 1 ώρα αργότερα και την τελευταία αυτή φορά, θα προσθέσουμε το μπισκότο και την κουβερτούρα στο παγωτό. Στο τελικό αυτό στάδιο , προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πλέον με κουτάλι και όχι με το μίξερ.  Eπειδή τα μπισκότα και η κουβερτούρα έχουν κάποιο βάρος,θα φροντίσουμε όταν το παγωτό έχει στερεοποιηθεί αλλά ανακατεύεται ακόμα,να το ανακατέψουμε με ένα κουτάλι ώστε τα κομματάκια μπισκότου και σοκολάτας να έρθουν στη μέση του όγκου του παγωτού και να μη βυθιστούν στον πάτο του σκεύους μας. Αφήνουμε αρκετές ώρες το παγωτό στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.