Παγωτό της “φωτιάς”

Ένα παγωτό της φωτιάς αλλά γευστικό, δροσερό και ασυναγώνιστο στη γεύση…

Υλικά :

4 μπίλιες παγωτό της αρεσκείας μας

Μπισκότα τριμμένα

2 ασπράδια αυγού σιρόπι

αμύγδαλα για σερβίρισμα

λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε λαδόκολλα τις μπίλιες από το παγωτό και τις αφήνουμε 3 ώρες στην κατάψυξη.. Περνάω τα μπισκότα από το μπλέντερ και χτυπάω τα ασπράδια με λίγες σταγόνες νερό. Περνώ τις μπίλιες και περνάω μια από τα ασπράδια. Μετά από το μπισκότο και πάλι στα ασπράδια και άλλη μια στα μπισκότα.  Βάζω πάλι στη λαδόκολλα και αφήνω άλλες 4 ώρες στην κατάψυξη. Έπειτα βάζω το λάδι σε βαθύ σκεύος να κάψει και περνώ μια μια μπίλια την βάζω στο λάδι να πάρει χρώμα χρυσάφι και βγάζω (δεν πρέπει να το αφήσω πάνω από 15-20 δευτερόλεπτα γιατί θα λιώσει το παγωτό). Σερβίρω αμέσως με σιρόπι και αμύγδαλα.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.