Παγωτό πορτοκάλι-καραμέλα με μπισκότα βουτύρου

Παγωτό πορτοκάλι-καραμέλα με μπισκότα βουτύρου…

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ:

1 ζαχαρούχο γάλα

1 φυτική σαντιγί

μισή κούπα εβαπορέ γάλα

Εκτέλεση για το παγωτό :

Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατεψει. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα και ξαναχτυπάμε.Τα βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα,τα βγάζουμε και τα ξαναχτυπάμε

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ : 

3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση για την καραμέλα :

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολακι μια κούπα από τη ζάχαρη. Όταν αρχίζει να λιώνει, προσθέτουμε τη 2η κούπα και όταν λιώσει και αυτή την 3η. Ανακατεύουμε κάθε φορά που λιώνει η ζάχαρη μας, προσέχοντας να μην καεί γιατί θα πικρίσει. Ρίχνουμε σε λαδόκολλα που έχουμε βάλει σε ένα ταψάκι,τη ζεστή καραμέλα. Όταν κρυώσει και σταθεροποιηθει ,την τυλίγουμε στη λαδόκολλα και τη σπάμε σε μικρά κομματάκια με ένα σφυρί

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ:

1 κούπα αλεύρι

μισή κούπα βούτυρο

1/3 της κούπας ζάχαρη άχνη

1/4 κ.γ. αλάτι

1 βανίλια

Εκτέλεση για τα μπισκότα βουτύρου :

Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου) και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά. Σχηματίζουμε τα μπισκότα μας,Τα ψήνουμε σε αλευρωμένο ταψί,σε προθερμασμενο φούρνο,στον αέρα στους 180 C για περίπου 10-12 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ :

3 μεγάλα πορτοκάλια γλυκά

2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση για το σιρόπι πορτοκάλι με κομματάκια πορτοκαλιού :

Καθαρίζουμε και κόβουμε το πορτοκάλι σε φιλέτα. Ρίχνουμε σε κατσαρολακι τα κομματάκια από το πορτοκάλι και τη ζάχαρη από πάνω. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν το πορτοκάλι με τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να αφρίσει.Κρατάμε τα κομματάκια του πορτοκαλιού που μοιάζουν τώρα με μαρμελάδα αλλά και το χυμό που έχει δημιουργηθεί.

Στο τελικό στάδιο,βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό μας και προσθέτουμε μέσα τη μαρμελάδα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού τα μικρά κομματάκια καραμέλας και τα μπισκότα βουτύρου που σπάμε με το χέρι. Ανακατεύουμε καλά και επιστρέφουμε το παγωτό μας στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η Έφη Μπαξεβάνη.