Παγωτό με κρέπα

Παγωτό με κρέπα…

Υλικά για τις κρέπες:

2 αυγά
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 .1/4 φλ. γάλα φρέσκο
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 30 λεπτά
Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα

Υλικά για το παγωτό:

400 γραμμάρια γάλα φρέσκο
600 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. θυμαρίσιο μέλι
1 μορφατ

Εκτέλεση:Ξεκινάμε βάζοντας τη ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να παρει μία βράση.
Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε και το κρύο πια σιρόπι και την χτυπημένη μορφατ.. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει αρχή παγώνει. Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την κατάψυξη.
Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά.Υλικά για το γαρνίρισμα :
Σως σοκολάτας γάλακτος και φουντούκια σπασμένα
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.