Παγωτό με κανταίφι

Παγωτό με κανταίφι …

Υλικά :

Αμύγδαλα καβουρδισμένα για το σερβίρισμα

1/2 πακέτο καταιφι
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Υλικά για το σιρόπι :

1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
1 κ.σ. μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση για το καταιφι:

Το βάζω το καταιφι να ψηθεί αφού το βρέξω καλά με το βούτυρο στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Ετοιμάζω το σιρόπι βάζοντας το για 3 λεπτά από το βρασμό του, αφαιρώ την φέτα το λεμόνι και το ξύλο κανέλας και σιροπιάζω το κανταίφι και το ανακατεύω να βραχεί καλά όλο.

Υλικά για το παγωτό:

250 γρ. φυτική σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κουτάκι γάλα εβαπορέ
1 ½ κ. γλ. βανίλια σκονη
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Με μίξερ χειρός χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το μέλι.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ.

Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.

Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, σε δυνατή ταχύτητα.
Τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη..

Μόλις περάσει μίση ώρα το χτυπάμε άλλη μια φορά με το μίξερ και προσθέτουμε το σιροπιασμένο καταιφι να ανακατευτεί πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα παγωτού σε σακούλα και το αφήνουμε στη κατάψυξη. Μόλις αρχίσει να πήζει και όταν ακόμα πλάθεται το γυρνάω να γίνει στρογγυλός κορμός όπως είναι στη σακούλα και το αφήνω να παγώσει καλά.

Κόβω φέτες και σερβίρω με αμύγδαλα καβουρδισμένα.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.