Παγωτό καϊμάκι με γλυκό βύσσινο

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ…

ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 Φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
2 κουτάλες γλυκού σαλέπι
3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 κουτάλια γλυκού μαστίχα
Για το σερβίρισμα
Βύσσινο γλυκό του κουταλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοπανίστε τη μαστίχα με μια κουτάλα της σούπας ζάχαρη να γίνει σκόνη
Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα,και κτυπάτε στο μίξερ άλλο μισό φλιτζάνι γάλα με το μείγμα της κοπανισμένης μαστίχας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά
προσθέτετε το γάλα με το σαλέπι το γάλα με την μαστίχα και την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε τη κρέμα να βράσει για 20 λεπτά περίπου
ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλάει στην κατσαρόλα και να μην φουσκώσει
Αποσύρετε την κρέμα από την φωτιά αδειάστε την κρέμα σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει πριν την βάλετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Αν έχετε παγωτομηχανή μεταφέρετε το μείγμα εκεί να παγώσει. Αν δεν έχετε απλώς ρίχνετε το μείγμα σε σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη σκεπασμένο.
Μετά από δυο ώρες το βγάζετε από την κατάψυξη και το ανακατεύετε με το πιρούνι για να μην πιάσει πάγο, επαναλαμβανετε την ίδια διαδικασία 2 φορές ακόμα ώστε να γίνει το παγωτό μας αφράτο. Αφήστε το παγωτό εκτός ψυγείου για λίγο να μαλακώσει πριν σερβίρετε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.