Παγκόσμια ημέρα της ποίησης στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο – Τα παιδιά ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ κι ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της ποίησης, μαθητές του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής στην Ποίηση που συνδιοργανώθηκε από το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης και το Γυμνάσιο Αγιάσου. Ο Διαγωνισμός ήταν αφιερωμένος στην Κική Δημουλά και είχε τίτλο:
“Η ποίηση… μια παυσίπονη σταγόνα σε έναν ωκεανό λύπης. Δεν είναι λίγο.”
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιδέα να γίνουν για λίγο “ μικροί ποιητές” και εργάστηκαν με πολύ μεράκι, υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου του σχολείου, κας Ελένης Μάντζιου, ΠΕ02 ΕΑΕ.
Μέσα από μια διαδικασία γόνιμης αλληλεπίδρασης με τους συμμαθητές τους, αλλά και με τα έργα γνωστών ποιητών, κατάφεραν να εμπνευστούν, να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους, να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, να απελευθερώσουν την κρυμμένη τους φαντασία, να καλλιεργήσουν το γλωσσικό τους επίπεδο, να προβληματιστούν για τον ρόλο της ποίησης σε μια αντιποιητική εποχή και, πάνω απ΄ όλα, να απολαύσουν αυτό το υπέροχο ποιητικό “ταξίδι”!
Ας γίνει, λοιπόν, η ποίηση το αντίδοτο στη λύπη, ας μας δώσει η τέχνη του λόγου τη διέξοδο που χρειαζόμαστε, ας μας βοηθήσει να βρούμε παράθυρα με θέα και να αντικρίσουμε τον κόσμο αισιόδοξα!
Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!