Παγκόσμια ημέρα γάμου

10 Φεβρουαρίου 2019 – Παγκόσμια Ημέρα Γάμου: Μην περιμένετε να δείτε κάποιο αφιέρωμα στα τηλεοπτικά κανάλια για το θεσμό του γάμου – Στην Ελλάδα του 2019 βολεύει να «πουλάνε» τα διαζύγια, τα σύμφωνα συμβίωσης και η πολυπολιτισμικότητα – Την ίδια στιγμή η εγκληματική… δράση εκείνων που με οργανωμένο σχέδιο έχουν εδώ και χρόνια ξεκινήσει την προσπάθεια για να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα πολυπληθυσμιακό κέντρο φιλοξενίας, δίχως την ίδια στιγμή να λαμβάνονται μέτρα για την αύξηση του ελληνικού πληθυσμού, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το έθνος μας. Οι αριθμοί προκαλούν σοκ και μπροστά σε αυτούς απαγορεύεται να κλείνουν τα μάτια, αυτοί που σήμερα έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.

Με την Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου τιμώνται ο άνδρας και η γυναίκα ως κεφαλές της οικογένειας, που αποτελεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Χαιρετίζεται η αμοιβαία εμπιστοσύνης μεταξύ των συζύγων, η θυσία και η χαρά του καθημερινού έγγαμου βίου.

H ιδέα για τον εορτασμό του γάμου ξεκίνησε από το Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνας το 1981, όταν ένα ζευγάρι πρότεινε στο Δήμαρχο, τον Κυβερνήτη και τον τοπικό Επίσκοπο, να κηρύξουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως Ημέρα του Γάμου.

Η ιδέα άρεσε και από το 1983 απέκτησε την αυτοτέλειά της και γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου, κυρίως στην Αμερική. Το 1993 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ ευλόγησε την Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου.

Η οικογένεια είναι ο πιο βασικός κοινωνικός θεσμός, το θεμελιακό κύτταρο, είναι θεσμός μεγάλος και ακατάλυτος στον οποίο οφείλεται κατά μέγα μέρος η επιβίωση του ανθρώπινου γένους. Είναι σταθερό στήριγμα, ασφαλές καταφύγιο του ανθρώπου όταν είναι θεμελιωμένο στην αγάπη, στην κατανόηση, στον αμοιβαίο σεβασμό.

Η οικογένεια διαμορφώνει την προσωπικότητα του παιδιού, γιατί έχει σταθερή και συνεχή επίδραση από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση του. Μαθαίνει να σέβεται το συνάνθρωπο του, διδάσκεται το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στους συνανθρώπους του, ενώ σήμερα βλέπει κανείς το αντίθετο.

Αποτελεί κοινό τόπο η διαπίστωση ότι στις μέρες μας ο οικογενειακός θεσμός δοκιμάζεται δεινά και πλήττεται, καθημερινά και συχνά αθέατα, από πολλές εκπτώσεις και στρεβλώσεις. Κάθε εκτροπή από την υγιή πορεία της οικογένειας οδηγεί σε διάφορες αλλοιώσεις.

Ποιοι επιθυμούν τη διάλυση της ελληνικής και ποιοι υπηρετούν αυτό το ύπουλο σχέδιο που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με την αρχιτεκτονική πρωτίστως του Βερολίνου, αλλά και ολόκληρης της νομενκλατούρας των Βρυξελλών;

Η προϋπάρχουσα τάση μείωσης των γεννήσεων στην Ελλάδα επιδεινώθηκε σοβαρά μετά την οικονομική κρίση και την υπαγωγή της χώρας στον μνημονιακό μηχανισμό, καθώς το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων/θανάτων και εισερχόμενης/εξερχόμενης μετανάστευσης οδηγεί σε μείωση του πληθυσμού.

Αυτό ήταν και το βασικό συμπέρασμα από τα στοιχεία που παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και Επαγγελματικής Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Ραχιώτης, σε διάλεξη του με θέμα «Όψεις του Δημογραφικού Προβλήματος στην Ελλάδα. Παρελθόν, Παρόν & Στόχοι», στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Η οικογένεια στο… απόσπασμα

Η Ελλάδα υπέστη μία κολοσσιαία οκονομική και κοινωνική καταστροφή (πτώση του ΑΕΠ κατά 30%, έκρηξη της ανεργίας), πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά δεδομένα.

Οι ευαίσθητες δημογραφικές ισορροπίες ανατράπηκαν, οι γεννήσεις μειώθηκαν δραματικά.

Ενδεικτικά, κατά την περίοδο 2015-2017 οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 91.207, ενώ το 2017 οι γεννήσεις έπεσαν κάτω από τις 90.000 ετησίως. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκε, επίσης, και ανατροπή του μεταναστευτικού ισοζυγίου με τη διαρροή στο εξωτερικό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων παραγωγικής ηλικίας και υψηλής εκπαίδευσης και ειδίκευσης» επισήμανε ο κ. Ραχιώτης.

Το αποτέλεσμα αυτών των δημογραφικών εξελίξεων ήταν ο ελληνικός πληθυσμός μεταξύ 2008-2017 να μειωθεί κατά 355.000.

«Η δημογραφική ανισορροπία προσλαμβάνει χαρακτήρα προβλήματος εθνικής ασφάλειας, ιδιαίτερα σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές» υπογράμμισε ο καθηγητής και παρέθεσε στοιχεία: Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, οι θάνατοι (1.425) ήταν διπλάσιοι από τις γεννήσεις (791) το 2017.

Σημαντική είναι και η ανατροπή του ισοζυγίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου (2.031 θάνατοι, 1.203 γεννήσεις), αλλά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

To Newsbomb.gr έχει επισημάνει με δεκάδες ρεπορτάζ το σοβαρό πρόβλημα αλλά και την υποβάθμισή του από το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

πηγή :https://www.newsbomb.gr/bomber/story/957103/pagkosmia-imera-gamoy