Ούτε με κιάλια ναυαγοσώστης στον Αγιόκαμπο – Ο καθένας κολυμπά υπ’ ευθύνη του

Τσουχτερά πρόστιμα, που πέρυσι έφτασαν τις 16.000 ευρώ, καλείται να πληρώσει ο Δήμος Αγιάς για τo γεγονός ότι οι παραλίες του δεν διαθέτουν ναυαγοσώστες. Στη καρδιά του καλοκαιριού στον Αγιόκαμπο δεν βλέπουν ναυαγοσώστη ούτε με κιάλια! Μια παραλία με βαθιά νερά και μεγάλη επισκεψιμότητα, που όμως πλέον όποιος επιθυμεί να κολυμπήσει στα νερά της, to κάνει με δική τou ευθύνη.

Ο Δήμος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού από τα μέσα Απριλίου έχει κάνει επα­νειλημμένα προσκλήσεις για πρόσληψη ναυαγοσωστών και δεν ανταποκρίθηκε κανείς. Ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Λέτσιος παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. «Προσπαθούμε από τα μέσα Απριλίου -σημειώνει- να καλύψουμε τις θέσεις και δεν τα έχουμε καταφέρει. Απευθυνθήκαμε παντού. Κάναμε ενημερώσεις σε Λύκεια, μιλήσαμε με τα Λιμεναρχεία Αγιοκάμπου και Βόλου και ενώ μιλήσαμε με τουλάχιστον 30 άτομα, κα­νένα δεν έκανε την αίτηση για να προσληφθεί.Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια καλά αμειβόμενη εργασία, 760 ευρώ καθαρά, πλήρη ασφάλιση, πενθήμερο και με δωρεάν δια­μονή για 4 μήνες, δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Εμείς είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή να προχωρήσουμε σε άμεση πρόσληψη. Βάρκες και ναυαγοσωστικά υλικά υπάρχουν. Δυστυχώς οι λουόμενοι μπαίνουν με δική τους ευθύνη, γνωρίζοντας όχι δεν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε.»

Εν τω μεταξύ, μόλις πριν λίγες μέρες λουόμενος κατήγγειλε ότι κινδύνεψε από ταχύπλοο, καθώς δεν υπάρχουν σημαδούρες που να οριοθετούν την ακτογραμμή μέτρων λουομένων και πλεύσης ταχύπλοων στον Αγιόκαμπο.

Ο αντιδήμαρχος επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν σημαδούρες από τη στιγμή που δεν υπάρχουν και ναυαγοσώστες για να τις επιβλέπουν. «Και πέρυσι αλλά και φέτος που βάλαμε κάποιες μας τις έκλεψαν. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ναυαγοσώστης δεν υπάρχει και επίβλεψη» λέει χαρακτηριστικά. «Για μας είναι μια πονεμένη ιστορία. Σε μια χώρα όπου δεν υπάρχουν δουλειές εμείς προσφέρουμε και δεν υπάρχει κανείς. Έχουμε κάνει τα πάντα αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα» προσθέτει και καταλήγοντας τονίζει ότι ακόμη και τώρα αν υπάρχει ενδιαφερό­μενος θα προσληφθεί αμέσως.

Σε περίπτωση που κάποιος διαθέτει την απαιτούμενη άδεια μπορεί να επικοινωνήσει στο 2494350122, κ. Αλέξανδρο Ντελή που είναι ο υπεύθυνος προσωπικού.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

πηγη:https://www.onlarissa.gr/2019/07/27/oyte-me-kialia-nayagosostis-ston-agiokampo-o-kathenas-kolympa-yp-eythyni-toy/