Ουρές για τα rapid test στα Τρίκαλα

Δεκάδες είναι οι Τρικαλινοί οι οποίοι προσήλθαν να κάνουν rapid test στα Τρίκαλα. Οι Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Τρικκαίων, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (Rapid Tests) μέσω της δράσης «Drive through testing»
Τα αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρές στην Παλαιά Ζωαγορά στην οδό Κλειδωνοπούλου καθώς οι Τρικαλινοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Όπως μας ενημέρωσε η υπέυθυνη των Κινητών Μονάδων ΚΟΜΥ στα Τρίκαλα Δήμητρα Νάτσινα τα τέστ υπήρχαν στη διάθεση της μονάδας ήταν πάνω από 400. Συνολικά διενεργήθηκαν περί τα 150 rapid test. Εκείνο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι το ποσοστό των θετικών είναι εξαιρετικά μικρό και ανέρχεται περίπου στο 10%.

Τα Drive through testings δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχονται για Covid-19 άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους. Οι πολίτες προσέρχονταν με τα αυτοκίνητά τους και ανέμεναν υπομονετικά τη σειρά τους.

Μάλιστα στο σχεδιασμό είναι να διενεργούνται κάθε Δευτέρα στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα 10.00 με 12.00.