Όμορφες γωνιές, στις Μηλιές του Πηλίου

Για το Πήλιο μπορώ να σας γράφω κάθε μέρα, καθώς είναι σίγουρα ένας τόπος «ευλογημένος» με μοναδικά τοπία, υπέροχες γεύσεις και φιλόξενους ανθρώπους.

Μια φίλη μας έστειλε φωτογραφίες και μας μίλησε για τις δικές της αγαπημένες γωνιές στις Μηλιές.

«Με αφομή το Πάσχα λοιπόν πήρα το θάρρος να σου στείλω για αυτό το γραφικό χωριό στο Πήλιο, όπου είναι το δικό μου χωριό, οι Μηλιές. Από τότε που ήμουν παιδί εκεί περνούσα τις διακοπές μου οικογενειακά όπως συνηθίζουμε μέχρι και σήμερα στα 21 μου. Οι Μηλιές βρίσκονται 28 χλμ από το Βόλο και η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη. Το χωριό αυτό είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του Άνθιμου Γαζή και του Γρηγορίου Κωνσταντά, οι οποίοι ίδρυσαν, το 1814, τη σχολή «Ψυχής Ακός», που λειτουργεί σήμερα ως βιβλιοθήκη με σπάνια βιβλία και ιστορικά κειμήλια που αξίζει να δείτε.

Αν βρεθείτε στο χωριό αυτό τα πράγματα τα οποία θα επισκεφτείτε είναι αρκετά καθώς θα μείνετε ευχαριστημένοι από μία βόλτα στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό με το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου τον «Μουτζούρη» ο οποίος λειτουργεί μέχρι και σήμερα και εκτελεί διαδρομές μέχρι το χωριό Λεχώνια. Πρόκειται για ένα χωριό που μπορείτε να διασχίσετε εύκολα από τα γραφικά «καλντερίμια».

Στη πλατεία του χωρίου θα βρείτε ταβέρνες και αρκετά καφέ από τα οποία θα μείνετε ευχαριστημένοι. Ένα από αυτά είναι το καφέ «Άννα, να ένα μήλο» με τα υπέροχα χειροποίητα γλυκά του και τις πίτες του (αξίζει να δοκιμάσετε το cheesecake και τον κορμό φράουλας) .Στο εσωτερικό του μαγαζιού θα παρατηρήσετε ότι όλοι οι τοίχοι είναι γεμάτοι με κάδρα διαφημιστικά, παλιού ελληνικού θεάτρου κ.α.

 Βέβαια δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το καφέ-μπαρ της γνωστής σε όλους μας ερμηνεύτριας Τάνιας Τσανακλίδου «Το ρόδο και το αηδόνι» με την υπέροχη ταράτσα για τις δροσερές νύχτες του καλοκαιριού.

Στις Μηλιές μπορείται να βρεθείτε και χειμώνα αλλά και καλοκαίρι διότι οι παραλίες του Αιγαίου απέχουν μόλις λίγη ώρα . Ελπίζω να το ευχαριστηθείτε!»

πηγη :http://www.mariailiaki.gr/2947-omorfes-gonies-stis-milies-tou-piliou/