Ομορφαίνει κι αναδεικνύεται η λίμνη Γκιτζή

Έχει μετατραπεί, αδιαμφισβήτητα, σε πόλο έλξης τα τελευταία χρόνια. Μέρα με τη μέρα ομορφαίνει κι αναδεικνύεται. Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα έχουν βρεθεί στη λίμνη Γκιτζή στο Μικρό Κεφαλόβρυσο Τρικάλων.
Άνθρωποι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο κ.ο.κ. έρχονται για να θαυμάσουν το υπέροχο τοπίο και τούτο σημαίνει ότι έχει αρχίσει και μπαίνει στον τουριστικό χάρτη της περιοχής. Οι Τρικαλινοί την αγκάλιασαν και την αγάπησαν. Αξίζει να την επισκεφθείτε… Θα τη συναντήσετε
Άλλωστε είναι γνωστό ότι η συντήρηση της λίμνης Γκιτζή δε σταματά ποτέ.
Καθαρισμός
Χθες πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της λίμνης.  Το ειδικό μηχάνημα του Δήμου με αρκετή σχολαστικότητα αντιμετώπισε τα συνήθη προβλήματα που παρατηρούνται στον πυθμένα φυσικών και τεχνητών λιμνών.
Ο άνθρωπος που ανέδειξε τη λίμνη
Ο Δημήτρης Καμπλιώνης είναι γνωστός επιχειρηματίας της πόλης των Τρικάλων. Είναι ο άνθρωπος που πίστεψε πως μπορεί να αναδείξει τη λίμνη Γκιτζή και το έκανε πράξη. Με πολύ προσωπική δουλειά, με τον Σύλλογο Φίλων Λίμνης Γκιτζή, τον Δήμο Τρικκαίων να στηρίζει την προσπάθεια, την Κοινότητα Κεφαλόβρυσου να βοηθάει με όποιον τρόπο δύναται και μεγάλο πείσμα, έκανε τη λίμνη πραγματικό κόσμημα. Μία λίμνη που ήταν στην αφάνεια και στην εγκατάλειψη «αναδύθηκε» και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πόλος έλξης για Τρικαλινούς αλλά κι επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα στο νησάκι της λίμνης πλέον φιλοξενούνται σπάνια πτηνά κι άλλα ζώα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Η επένδυση
Ο Δημήτρης Καμπλιώνης προχωρά σε μία μεγάλη επιχειρηματική επένδυση, το café και bar-restaurant Balcone del Lago. Οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και σύντομα θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών για να απολαύσουν το καφέ ή το ποτό τους με θέα την όμορφη λίμνη.
Σημείωση: Η φωτό και το βίντεο από τον καθαρισμό είναι από το kefalovrisotrikalon.blogspot.com.