Ομελέτα φούρνου της Έφης

Ομελέτα φούρνου της Έφης

ΥΛΙΚΑ:
1 μεγάλο κολοκύθι
1 ντομάτα
6-7 αβγά
5 φέτες μπέικον
5 φέτες γκούντα
1 πράσινη πιπεριά γλυκιά
1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά
3 λουκάνικα βραστά
2 πατάτες
4 φέτες του τοστ
λίγο γάλα
μαιντανό και ντοματινια για τη διακοσμηση του πιατου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειαζόμαστε μία φόρμα για κέικ, καλύτερα μακρόστενη.  Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και το κολοκυθάκι και τα αλατίζουμε .  Στρώνουμε προσεκτικά την λαδόκολλα στη φόρμα μας , καλύπτοντας και τα τοιχώματα.  Κόβουμε σε ροδέλες τις πατ΄τες και το κολοκύθι και τα αλατίζουμε.  Τα τοποθετούμε συμμετρικά στη βάση της φόρας με ελάχιστο ελαιολαδο και τα βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο. Χτυπάμε και αλατίζουμε τα αυγά μας, προσθέτοντας λίγο γάλα για να φουσκώσου.  Όταν εχουν σχεδόν ψηθεί τα υλικά που βρίσκονται στο φούρνο, βγάζομε τη φόρμα και στρώνουμε επάνω,πρώτα το μπέιον για βγάλει λίπος και να νοστιμήσει τις πατάτες και το κολοκυθάκι και μετά πιπεριες, ντομάτα για να δώσει υγρασία, λουκάνικα, το τυρί και τέλος το ψωμί του τόστ που θα αποτελέσει την βάση της ομελέτας όταν  αναποδογυρίσουμε την φόρμα ια θα κάνει μια πολύ νόστιμη τραγανή κρούστα.  Ριχνουμε τα χτυπγμενα αβγα με το γαλα,φροντιζοντας να πανε και στο ψωμι ,αλλα και μεσα στην ομελετα. Ψηνουμε στον ηδη ζεστο φουρνο,στους 180C στον αερα.  Οταν ψηθουν τα αβγα και γινει τραγανο το ψωμι,σβηνουμε το φουρνο.Αφηνουμε την ομελετα να κρυωσει λιγο και αναποδογυριζουμε προσεκτικα,αφαιρωντας τη λαδοκολλα.  Διακοσμουμε με μαιντανο και ντοματινια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.