Ομελέτα φούρνου της Έφης

Ομελέτα φούρνου της Έφης

ΥΛΙΚΑ:
1 μεγάλο κολοκύθι
1 ντομάτα
6-7 αβγά
5 φέτες μπέικον
5 φέτες γκούντα
1 πράσινη πιπεριά γλυκιά
1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά
3 λουκάνικα βραστά
2 πατάτες
4 φέτες του τοστ
λίγο γάλα
μαϊντανό και ντοματινια για τη διακόσμηση του πιάτου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειαζόμαστε μία φόρμα για κέικ, καλύτερα μακρόστενη.  Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και το κολοκυθάκι και τα αλατίζουμε .  Στρώνουμε προσεκτικά την λαδόκολλα στη φόρμα μας , καλύπτοντας και τα τοιχώματα.  Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και το κολοκύθι και τα αλατίζουμε.  Τα τοποθετούμε συμμετρικά στη βάση της φόρας με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο. Χτυπάμε και αλατίζουμε τα αυγά μας, προσθέτοντας λίγο γάλα για να φουσκώσου.  Όταν έχουν σχεδόν ψηθεί τα υλικά που βρίσκονται στο φούρνο, βγάζομε τη φόρμα και στρώνουμε επάνω, πρώτα το μπέικον για βγάλει λίπος και να νοστιμίσει τις πατάτες και το κολοκυθάκι και μετά πιπεριές, ντομάτα για να δώσει υγρασία, λουκάνικα, το τυρί και τέλος το ψωμί του τόστ που θα αποτελέσει την βάση της ομελέτας όταν  αναποδογυρίσουμε την φόρμα και θα κάνει μια πολύ νόστιμη τραγανή κρούστα.  Ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά με το γαλα, φροντίζοντας να πανε και στο ψωμί ,αλλά και μέσα στην ομελέτα. Ψήνουμε στον ήδη ζεστο φουρνο, στους 180C στον αερα.  Οταν ψηθουν τα αβγα και γίνει τραγανο το ψωμι, σβήνουμε το φουρνο. Αφήνουμε την ομελέτα να κρυώσει λιγο και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά, αφαιρώντας τη λαδόκολλα.  Διακοσμούμε με μαιντανο και ντοματινια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.