Ολυμπιακή Λαμπαδηδρόμος στο “Paris 2024” η Φανή Τζέλη

Ως Λαμπαδηδρόμο στο «Παρίσι 2024» επιλέχθηκε η Φανή Τζέλη του ΣΟΑΤ. Είναι μεγάλη τιμή που η Τρικαλινή 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, με το Χάλκινο Ολυμπιακό Μετάλλιο Νέων του Μπουένος Άιρες, Φανή Τζέλη θα συμμετάσχει ως Λαμπαδηδρόμος στο «Παρίσι 2024».

Το Paris 2024 προβλέπεται να είναι το μεγαλύτερο γεγονός που έχει διοργανωθεί ποτέ στη Γαλλία, φιλοξενώντας τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024, προσφέροντας ένα θέαμα που υπόσχεται να γραφτεί στην ιστορία.

Σε αναμονή της υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας βρίσκονται τα Τρίκαλα, καθώς ο Δήμος μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 41 Δήμους από τους οποίους θα περάσει το ολυμπιακό ιδεώδες.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει και από Τρίκαλα στο ταξίδι της ως τη γαλλική πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 21 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα θα διέλθει από την Καλαμπάκα διασχίζοντας την οδό Τρικάλων με φόντο τους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων.

Η Φλόγα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα από τις 16 έως τις 26 Απριλίου, στη μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, με εξαίρεση τους Αγώνες της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα συμβολικό ταξίδι στις ρίζες του αθλητικού ιδεώδους και του Ολυμπιακού κινήματος, αλλά κι ένας φόρος τιμής στην παραδοσιακή ελληνογαλλική φιλία και συμπόρευση των δύο λαών μέσα στο χρόνο, με βάση κοινές αρχές και αξίες. Πρόκειται για  ένα σημαντικό γεγονός που θα τύχει παγκόσμιας τηλεοπτικής μετάδοσης.