Ολύμπια Τρικάλων | 8 κορίτσια διεκδικούν το Παγκόσμιο Κύπελλο Αισθητικής Γυμναστικής στη Φιλανδία | Η τελευταία προετοιμασία (VIDEO)

Με τις βαλίτσες τους γεμάτες όνειρα και εφόδια τη σκληρή, δουλειά, την άρτια προετοιμασία και το χαμόγελό τους αναχώρησαν για την Φιλανδία τα κορίτσια του συλλόγου Ολύμπια Τρικάλων για να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αισθητικής Γυμναστικής κατηγορίας Junior (15-16 χρονών) στο Espoo, από 15-17.3.2024, αποτελώντας μία από τις δύο ελληνικές συμμετοχές.

Οι 8 ταλαντούχες αθλήτριες 15-16 ετών ξεκινώντας από τα Τρίκαλα διεκδικούν μία θέση ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου την Φιλανδία, Καζακστάν, Τουρκία, Κιργιστάν, Δανία, Εσθονία, Νησιά Φερόε, Ουκρανία, Ισπανία, Ανδόρα, Γαλλία, έχοντας στο πλευρό τους τις προπονήτριές τους Silvana Georgieva και Βασιλική Πριόνα, και τη στήριξη της Διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής.

Η αισθητική γυμναστική, ένα άθλημα που συνδυάζει την άρτια τεχνική, την απίστευτη φυσική δύναμη και την καλλιτεχνική έκφραση, απαιτεί από τις αθλήτριες να αφιερώσουν αμέτρητες ώρες σε εξαντλητικές προπονήσεις και ασκήσεις. Οι νεαρές αυτές αθλήτριες έχουν αποδείξει την αξία τους κερδίζοντας διακρίσεις και μετάλλια.

Η Μαρία Μαράβα, η Αναστασία Κοσκουβάτα, η Σωτηρία Γεωργούλα, η Φωτεινή Γκίκα, η Χριστίνα Γκίκα, η  Ζωή Γεωργούλα, η Αντιγόνη Παπακώστα, και η Δήμητρα Μπαρέκα αποτελούν την ομάδα του συλλόγου Ολύμπια Τρικάλων.

Η πορεία τους προς τους παγκόσμιους αγώνες δεν ήταν μια εύκολη διαδρομή. Αντιμετώπισαν πολλές προκλήσεις, όμως η αγάπη τους για το άθλημα και η σταθερή προσήλωση στον κοινό στόχο τις κράτησε ενωμένες και τους επέτρεψε να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο που βρέθηκε στον δρόμο τους.

Οι σκληρές προπονήσεις, οι άπειρες ώρες στο γυμναστήριο, και η ατέλειωτη διαδικασία τελειοποίησης κάθε κίνησης έχουν φέρει τις αθλήτριες αυτές σε ένα επίπεδο αριστείας που τις κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο. Η ενόργανη γυμναστική δεν είναι απλά μια φυσική δοκιμασία, αλλά μια διαρκής πνευματική και ψυχολογική μάχη, καθώς κάθε αθλήτρια πρέπει να διατηρεί τη συγκέντρωση, την υπομονή και την ψυχική δύναμη παρά τις πιέσεις και τις προκλήσεις.

Αυτή η σκληρή δουλειά και αφοσίωση έχει ενώσει τις αθλήτριες σε έναν κοινό σκοπό, με την ομάδα να μοιάζει περισσότερο με μια μεγάλη οικογένεια. Η στήριξη που προσφέρουν η μία στην άλλη είναι αδιάλειπτη, είτε πρόκειται για την παροχή συμβουλών, είτε για το να είναι δίπλα η μία στην άλλη στις καλές και τις δύσκολες στιγμές. Η ομάδα Ολύμπια Τρικάλων αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα του πώς η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η σκληρή δουλειά μπορούν να οδηγήσουν σε απίστευτες επιτυχίες.

Συναντήσαμε τα κορίτσια στην τελευταία τους προπόνηση πριν την αναχώρησή τους για την Φιλανδία. Τις θαυμάσαμε για τη δύναμη και το πάθος τους. Όλες μαζί μία γροθιά είναι αποφασισμένες να κυνηγήσουν το όνειρό τους.

Τους ευχόμαστε να επιστρέψουν με μια καλή διάκριση-θέση.

Διακρίσεις

Οι παραπάνω αθλήτριες έχουν λάβει τις παρακάτω διακρίσεις, σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Βαλκανικούς Αγώνες, Ευρωπαϊκά Events.

Επόμενος στόχος

Επόμενος στόχος με διάκριση στο έτος 2024 είναι:

Στιγμιότυπα από την τελευταία προετοιμασία