TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ολόλευκη τούρτα

Ιούν 1, 2024
in Μαγειρική
Ολόλευκη τούρτα
Share on FacebookShare on Twitter

Με ζαχαροπαστα απο Μαρτς Μελοους…Με γεμιση βουτυροκρεμα, χτυπημένη με μαλακό τυρι,
και καρύδα, υπέροχη γευση και άρωμα…

Υλικά για την ζαχαρόπαστα :

1 κιλό καραμέλες
50 γρ. νερό
1 κιλό ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τις καραμέλες με 50 γρ. νερό σε μια λεκάνη να λιώσουν στον φούρνο μικροκυμάτων ( η σε ενα σκευος ).
Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη λιγο λιγο, την δουλεύουμε οπως την ζύμη.
(Ίσως να μην παρει όλη την ζαχαρη, ετσι την ριχνουμε πάντα λιγη λιγη.)
Οταν εχουμε το επιθυμητό αποτελεσμα την χρησιμοποιουμε οπως θελουμε…

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλευρι γ. ο. χ
1 ποτηρι ηλιέλαιο
300 γρ. ζαχαρη
200 γρ. γαλα
3 αυγα
100 γρ. τρίμενη σοκολάτα
1 1/2 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μιξερ Χτυπουμε το ηλιέλαιο με την ζαχαρη, να ενωθουν καλα.
Προσθετουμε τα αυγα ενα ενα, το γαλα, την βανίλια, το κοσκινισμένο αλευρι με το μπέικιν λιγο λιγο, ώσπου να γινει ενας ωραίος χυλός.
Τώρα προσθετουμε την σοκολάτα τρίμενη και ανακατευουμε.
Αλεύρωνουμε και βουτυρωνουμε ενα ταψί μακρόστενο, μονο τα πλαϊνά.
Στο κάτω μερος βαζουμε λαδόκολλα, ριχνουμε τον χυλό μας και ψηνουμε για 40 λεπτα περιπου, στους
στους 180c βαθμους.
Το αφηνουμε να κρυωσει, και το κοβουμε στην μέση.

Τυροβουτυροκρεμα για την τούρτα

ΥΛΙΚΑ :

2 κουτάκια μαλακό τυρί
1 βουτυρο (250 γρ. τύπου βιταμ)
250 γρ. ζαχαρη άχνη
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μιξερ βαζουμε το βουτυρο και το χτυπάμε να μαλακωσει, μαζι με την άχνη.
Προσθέτουμε το μαλακό τυρι, οποιο μας αρεσει, τις βανίλιες και συνεχιζουμε το χτυπημα, οταν ενωθουν καλα αφηνουμε για λιγο στο ψυγειο, μέχρι να την χρειαστούμε.

ΣΙΡΟΠΙ για να ρίξουμε στο κεικ

ΥΛΙΚΑ :

2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζαχαρη

Το βαζουμε να βράσει, απο την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει το αφηνουμε 5 λεπτα.
Ειναι ετοιμο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ της τούρτας

Κόβουμε το κεικ μας στην μέση.
Περνούμε ενα μακρόστενο δίσκο, η μια μεγάλη επιφανεια, βαζουμε κάτω λιγη κρεμα για να κολησει το κεικ μας, το βρέχουμε με σιρόπι καλα, και απλώνουμε την κρεμα, βαζουμε το άλλο κομάτι κεικ, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρεμα γύρω – γύρω, και πάνω, να ειναι όλη κρεμα καλα απλωμένη για να βαλουμε την ζαχαροπαστα, και απο πάνω στολίσουμε οπως μας αρεσει…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη  : ttps://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Καιρός: Ξεκινά η θερμή εισβολή – Οι περιοχές που «φλερτάρουν» με 40άρια

Καιρός: Ξεκινά η θερμή εισβολή - Οι περιοχές που «φλερτάρουν» με 40άρια

Ευρωεκλογές 2024: Έντονες αντιδράσεις από τους δικηγόρους

Ευρωεκλογές 2024: Έντονες αντιδράσεις από τους δικηγόρους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd