Ολόλευκη τούρτα

Με ζαχαροπαστα απο Μαρτς Μελοους…Με γεμιση βουτυροκρεμα, χτυπημένη με μαλακό τυρι,
και καρύδα, υπέροχη γευση και άρωμα…

Υλικά για την ζαχαρόπαστα :

1 κιλό καραμέλες
50 γρ. νερό
1 κιλό ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τις καραμέλες με 50 γρ. νερό σε μια λεκάνη να λιώσουν στον φούρνο μικροκυμάτων ( η σε ενα σκευος ).
Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη λιγο λιγο, την δουλεύουμε οπως την ζύμη.
(Ίσως να μην παρει όλη την ζαχαρη, ετσι την ριχνουμε πάντα λιγη λιγη.)
Οταν εχουμε το επιθυμητό αποτελεσμα την χρησιμοποιουμε οπως θελουμε…

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλευρι γ. ο. χ
1 ποτηρι ηλιέλαιο
300 γρ. ζαχαρη
200 γρ. γαλα
3 αυγα
100 γρ. τρίμενη σοκολάτα
1 1/2 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μιξερ Χτυπουμε το ηλιέλαιο με την ζαχαρη, να ενωθουν καλα.
Προσθετουμε τα αυγα ενα ενα, το γαλα, την βανίλια, το κοσκινισμένο αλευρι με το μπέικιν λιγο λιγο, ώσπου να γινει ενας ωραίος χυλός.
Τώρα προσθετουμε την σοκολάτα τρίμενη και ανακατευουμε.
Αλεύρωνουμε και βουτυρωνουμε ενα ταψί μακρόστενο, μονο τα πλαϊνά.
Στο κάτω μερος βαζουμε λαδόκολλα, ριχνουμε τον χυλό μας και ψηνουμε για 40 λεπτα περιπου, στους
στους 180c βαθμους.
Το αφηνουμε να κρυωσει, και το κοβουμε στην μέση.

Τυροβουτυροκρεμα για την τούρτα

ΥΛΙΚΑ :

2 κουτάκια μαλακό τυρί
1 βουτυρο (250 γρ. τύπου βιταμ)
250 γρ. ζαχαρη άχνη
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μιξερ βαζουμε το βουτυρο και το χτυπάμε να μαλακωσει, μαζι με την άχνη.
Προσθέτουμε το μαλακό τυρι, οποιο μας αρεσει, τις βανίλιες και συνεχιζουμε το χτυπημα, οταν ενωθουν καλα αφηνουμε για λιγο στο ψυγειο, μέχρι να την χρειαστούμε.

ΣΙΡΟΠΙ για να ρίξουμε στο κεικ

ΥΛΙΚΑ :

2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζαχαρη

Το βαζουμε να βράσει, απο την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει το αφηνουμε 5 λεπτα.
Ειναι ετοιμο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ της τούρτας

Κόβουμε το κεικ μας στην μέση.
Περνούμε ενα μακρόστενο δίσκο, η μια μεγάλη επιφανεια, βαζουμε κάτω λιγη κρεμα για να κολησει το κεικ μας, το βρέχουμε με σιρόπι καλα, και απλώνουμε την κρεμα, βαζουμε το άλλο κομάτι κεικ, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρεμα γύρω – γύρω, και πάνω, να ειναι όλη κρεμα καλα απλωμένη για να βαλουμε την ζαχαροπαστα, και απο πάνω στολίσουμε οπως μας αρεσει…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη  : ttps://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).